Naiste D-vitamiinisisaldus oli enamasti normaalse piirides, kuid kolmandikul oli see liiga madal. Olenevalt sellest, mida kaarieseks pidada, esines seda teadlaste hinnangul 23–36% lastel. Nende emadel oli raseduseaegne D-vitamiinisisaldus tunduvalt väiksem kui teistel naistel.

Uurijate sõnul ei peaks aga naised seetõttu raseduse ajal D-vitamiini sisaldavaid toidulisandeid tarbima, vaid katsuma saada D-vitamiini loomulikul teel: nautima päikest, sööma lõhet, seeni ja mune ning piirama toidusedelis süsivesikute hulka. Viimane aitab ka vähendada organismi vajadust D-vitamiini järele. Peale selle, et suhkur rikub hambaid, põletab see ka organismist ära D-vitamiini.

Varasemad uuringud on näidanud, et D-vitamiini puudus rasedal võib tuua kaasa emailidefekte lapse hammastel – need hakkavad arenema juba looteeas –, mis omakorda soodustab hiljem kaariese teket.

Allikas: Health 24