Nüüd, kui sood on meil teada, siis saab uuest aastast hakata koju erinevaid asju muretsema. Mida kõike on vaja! Koostasin ka nimekirja, mida peaks endale koju muretsema ning muidugi see nimekiri täieneb mul veelgi, sest ühe hetkega lihtsalt ei tule ju kõik meelde. Võibolla olen midagi olulist unustanud? Näitan ka teile oma hetkelist nimekirja:

Vanker — olemas!
Voodid — olemas!
Madratsid — 1 olemas!
Turvahällid
Lamamistoolid
2x voodipehmendus — olemas!
Lutid
2x lutikett (neid ei pruugi vajagi minna, kuid äkki siiski)
Lutipudeleid (ei kujutagi seda kogust ette, palju neid reaalselt läheb)
Riided
Mähkimisalus
Baikatekid (loodan kasutada olemasolevaid, sest vanemate juures on ka neid päris mitu tükki)
2x lambanahk (seda on küll vaja alles 2015 sügis)
Beebimonitor — olemas!
Voodipesu — olemas!
Vann — olemas!
2x vannirätik — kodus on terve hunnik rätikuid :)
Rinnapump
2x söögitool — (neid läheb küll alles hiljem vaja ) — 1 olemas!
Apteegikraam — enamik asju loodan saada selle apteegipakiga
Elektrooniline ninapump???
Beebidele kombed (ostame vajadusel, oleneb millal nad otsustavad siia ilma tulla)
Imetamisrinnahoidja
Bandaaž
Küünekäärid (hetkel sellised üldse kodus puuduvad)
Mähkmed
Niisked beebirätikud
Nibukaitsmed
Rinnapiimaasendaja (no nii igaks juhuks)
Apteegikraam endale (hügieenisidemed, rinnapadjad, erinevad ravimtaimed jne)

Hetkeseisuga on mu nimekirjas 30 punkti, ma tean, et paljud asjad võivad olla mõttetud, kuid hetkel ma tunnen, et just kõiki neid asju läheb mul tarvis. Aga päriselt ka, kui kellelegi tundub, et mingi asi on täitsa tarbetu ja võiks ostmata jätta ja mõne jälle milegagi asendada, siis võid ju kommentaaridesse oma mõtteid lisada, eks!

Käisin esmaspäeval ka ämmaemanda juures. Ma olen oma ämmaemandaga ülirahul, kuidagi sattus mulle selline suurepärane! Kuulasime koos beebide südamelööke ning samuti sain oma väga mitmele küsimusele vastuse. Üheks küsimuseks oli mul see, et miks ma tunnen ainult poisi liigutusi , aga tüdruku omasid ei tunne — see on seepärast, et tüdruku platsenta on eesseinas.

Sain ka targemaks selle koha pealt, et miks lööb mul vahepeal kõhtu selline ebamäärane terav ja ebameeldiv valu — nimelt on need gaasid, mis rasedusega ei saa liikuda nii nagu nad muidu peaksid organismis liikuma ja siis nad kogunevad ühte kohta ning mingi hetk saavad liikuma ja see tekitabki valu. Kes on rase olnud ja sama murega vaevelnud, see ilmselt teab, kui hirmus see valu võib olla. Kui beebide gaasid sama valusad on, siis pole ka ime, et nad niimoodi nutavad.

Samuti sain ma teada, et mu emakapõhja kõrgus on 25 cm (ausalt ma ei kujuta ette, kas see on normaalne või mitte, aga usun, et kõik on ok, arvestades, et ootan kaksikuid ja ämmaemand ka ei öelnud midagi) ning mulle öeldi, et mu kõhuke on üllatavalt väike, kuigi minu arust on see nagu maakera! Ikkagi ju 89 cm ümbermõõtu. Ja ma olen ikka väga lühike.

Kokkuvõtteks võin öelda, et möödunud nädal oli väga hea ning kui rasedus niimoodi nüüd edasi jätkub, siis on elu nagu lust ja lillepidu.

Aga jah, see beebiasjade nimekiri! Kas kõik oluline ikka on kirjas?