Rase ei tohi töötada, käed ülal. Luiga sõnul tohib rase kardinaid üles panna ja pesu nöörile riputada küll. Kartus, et siis keerdub nabanöör ümber kaela, on müüt. Laps on emakas veekeskkonnas ja ka nabaväät hõljub seal vabalt. Pole mingit põhjust, miks just selle tegevuse ajal peaks nabaväät ümber kaela minema.

Tõstmine. Väikelast tohib ikka ka rasedana sülle võtta. Paarikümnekilost last pole vaja aga üle kõhu upitada.

Põrutused ja raputused. Laps on emakas väga kaitstud põrutuste ja raputuste eest. Paljud lapseootel naised käivad tantsimas, seegi meeldiv tegevus pole keelatud.

Müra. Beebil on kõhus üsna mürarikas, ta kuuleb näiteks ema soolestiku häälekat peristaltikat ja ema südame tuksumist. Välist müra summutab mitu kaitsekihti – emakas, platsenta, lootevesi. Raseduse lõppjärgus on rokk-kontserdi või diskoteegi detsibellid ülemäärased pigem emale, sest sel ajal on meeled teravamad ja väsimus kiirem tulema.

Sportimine. Sportimisharjumusi ei pea oluliselt muutma. Raseduse lõpus ei soovitata rattasõitu ja ratsasporti. Muud tegevused, mis on jõukohased ja emale rõõmu valmistavad, on kõik lubatud. Pealegi käivitab mõõdukas füüsiline koormus kehaomaste mõnuhormoonide tootmise, mis hoiab ära ka meeleolu kõikumise.

Lennureisid. Reisimine on rasedale lubatud ja iga pere võib ise otsustada, kas soovitakse sel ajal reisile minna või mitte. Lennufirma kodulehelt peab uurima, mis järgus rasedusega pardale lubatakse. Tugisukad on abiks, et jalgades ei tekiks lennu ajal veenipaisu.

Ravimid. Palaviku ja peavalu korral on ohutuim võtta paratsetamooli. Võib kasutada raseda vitamiine. Parim vedelik rasedale on vesi. Ravimteede tarvitamise asjus võib konsulteerida oma ämmaemandaga.

Viirused ja bakterid. Rasedad peaksid tavapäraselt käsi pesema. Ujulas on soovitatav kanda plätusid, muus osas on ujulad kontrollitud ja kindlad. Kui ema immuunsüsteem on nõrgenenud, tasub vältida rahvarohkeid kohti ja viibida rohkem värskes õhus. Kui aga tervis on korras, siis pole põhjust oma harjumusi muuta.