Enne, kui sa püüad rasestuda, uuri välja, milline on sinu ja su pere tervise ajalugu — kas esineb enneaegseid beebisid, nurisünnitusi, südamehaigusi, geneetilisi või mentaalseid häireid? Ehkki see info ei pruugi takistada su lapsesaamiskavatsusi, paneb see nii sinu, kui ka arsti su rasedust hoolikamalt jälgima.

2. Peaksid käima enne lapseootele jäämist kontrollis

Mine lase end uurida ja tee kindlaks, et oled lapse saamiseks piisavalt terve. Naine peab olema terve juba rasedaks jäädes, mitte ainult raseduse ajal! Parem on võimalikest probleemidest juba enne teadlik olla.

3. Sa vajad foolhapet

Foolhappel on loote arengus elutähtis roll. Võta toidulisandit või joo apelsinimahla — see sisaldab rohkelt foolhapet. Foolhapet saab veel lehtköögiviljadest, ubadest, läätsedest, mustsõstardest, leivast ja pärmist. Maksimaalseks kasuks tuleks foolhapet külluses tarbida juba enne rasedaks jäämist.

4. Puhasta enda organismi

Valmistudes enda keha ette raseduseks, tuleks vabadeda kõikvõimalikest mürkainetest. Lõpeta suitsetamine ning püüa hoiduda kangetest ravimitest ja alkoholist. Kõige tähtsam aeg su lapse arengus on periood, mil sa ei teagi veel, et oled rase. Seetõttu on tervislik eluviis enne lapseootele jäämist suure tähtsusega!

5. Toitu õigesti

Raseduse ajal vajad rohkem vitamiine ja toitaineid, kui iial varem. Seetõttu võiksid juba enne lapseootust piisavalt vitamiine ja mineraalaineid tarbida, et lapsel oleks juba eos tervislik paik, kus kasvada ja areneda.

6. Lõpeta pillide võtmine

Üsna loogiline, mis? Aga pillide võtmine tuleks katki jätta juba mitu kuud enne rasedaks jäämist. Hormoonid tuleb enne rasestumist kehast välja saada, sest need võivad beebit kahjustada. Tavaliselt võtab naistel pärast pillide võtmise lõpetamist niikuinii mõni kuu aega, enne kui nad rasedaks jäävad, nii et planeeri ette!

7. Uuri rahalist seisu

Enne lapseootele jäämist uuri välja, millised on rasedusega seonduvad kulutused. Kui soovid erakliinikus käima hakata, tuleb arvestada üpris kopsakate rahasummadega. Isegi, kui käid riiklikus haiglas, arvesta, et lapsele tuleb varuda palju asju. Seetõttu võiks juba eos hakata pisut raha kõrvale panema, et hiljem vankri- või mähkmekriisi poleks.

8. Suhtle oma partneriga

Suhtle oma abikaasa või partneriga, enne kui proovite last saada. Ole kindel, et te mõlemad soovite seda. Arutlege rahalise seisu ja eesmärkide üle. Nii hoiate ära hilisemat stressi.

Kallis lugeja, mida sa soovid, et oleksid enne rasedaks jäämist teadnud?

Allikas: allwomenstalk.com