Sellise sõnumi levik teeb kahju. See pole realistlik, sest sünnitusjärgselt osade naiste kehad võtavad peaaegu et endise vormi, kuid enamike naiste omad siiski mitte. Naised saavad sünnitusjärgselt vähe magada, nende hormoonides toimuvad muutused ja keha taastub sünnitusprotsessist küllalt pikka aega. See tähendab, et mõne naise jaoks pole ka aasta peale sünnitust oma kunagise vormi saavutamine realistlik eesmärk.

Kõik naised võiksid oma sünnitusjärgset keha jumaldada! Miks nad ei peakski, nende keha oli tohutu pinge all, kaitses ja kasvatas pisikest inimest ja elas ka sünnituse üle. Muidugi, sünnitanud naise keha on muutunud, aga nende keha on võimas ja tugev ja maagiline.

Kõige olulisem samm oma sünnitusjärgse keha armastama õppimisel on omaks võtta uus mõttelaad: asi pole oma keha tagasi saamises vaid mõistmises, kuidas oma muutunud kehasse suhtuda.

Kui sulle tundub, et sa pole oma sünnitusjärgse kehaga sõber, siis vaata nüüd, kuidas harjutada oma muutunud keha armastamist:

1. Leia omale pastakas ja märkmepaber või ava hoopis Wordi dokument ja kirjuta üles mantra: ma armastan oma keha!

Postita see oma seinale, päevikusse, peeglile või arvuti töölauale — kuhugi, kust sa näed seda mitu korda päevas. Korda seda lauset oma peas, korda seda nii palju, et sa seda lõpuks uskuma hakkad.

2. Analüüsi oma negatiivseid mõtteid

Kas oleksid tõesti valmis oma endise keha nimel loobuma millestki nii imelisest nagu sinu lapsed? Mitte iial, eksole! Kas see eelmine keha kandis endas last ja andis elu? Sinu praegune keha on palju rohkem väärt.

3. Mõtle, mille järgi sa ennast hindad?

Kas see on sinu kaalunumber või hoopis vööümbermõõt? Kas sa oled alati nende numbrite pärast muretsenud? Meil kõigil on vahetevahel raske end peeglist vaadata ja täielikult aktsepteerida ning armastada. Paljude inimeste kehatüübid polegi igapäevases meedias, ilu- ja tervisereklaamides presenteeritud, ning meil kulub aastaid, et sellega leppida. Kujuta end ette korraks mõne oma sõbranna standarditele mittevastavas kehas, kuidas sa ennast tunneksid? Lõpuks peaksid jõudma selleni, et sinu väärtus ei sõltu sinu kehast, see sõltub sellest, kes sa oled ja mida sa teed ning millist mõju sa end ümbritsevatele inimestele, eelkõige oma perekonnale, avaldad.

4. Austa oma keha selle tugevuse, vapruse ja väärikuse eest

Mõtle kui palju emad suudavad. Pärast rasedust jaksavad emad veel aastaid kõiki oma lapsi süles tassida. Boonuseks on neil piisavalt jõudu, et treppidest lapsevankreid üles ja alla vedada. Kõik emad jaksavad isegi purgikaasi avada.

Korraga saab olla tugev, terve ja ka kurvikas! Nii tugev, et jaksad liigutada autotoole, tassida toidukotte ja väikeseid inimesi. Nii energiline, et pidada oma laste eest hoolitsemisel energiat kulutades sammu varahommikuste jooksjate ja sportlastega.

5. Liiguta oma keha ja tegele millega sa soovid

Olgu su armastatud tegevuseks aeroobika, jõutreening, jooga, matkamine, jalgrattasõit, ujumine või jooksmine — sa suudad seda kõike! Ära ainult lase end heidutada levinud arvamusest, et sa pead suutma teha sporti enne, kui sa selleks päriselt jälle valmis oled. Seni naudi käruga jalutamist!

Ära karista end sellega, et teed sporti ainult seepärast, et saavutada peenem piht või saledamad kintsud. Liiguta oma keha, sest see tekitab sinus hea enesetunde ja see on su tervisele ning hingele kasulik.

Enda kehaga uuesti harjumine võtab aega, aga ära unusta, et sa oled võimas ja ilus! Sinu keha, ükskõik mis suuruses, pakkus hoolt ja kodu väikesele inimesele. Mis siis veel ühe naise ilusamaks teha saab?

Allikas: www.mother.ly