Raudne reegel, mida unustada ei tohiks on: ära alahinda kuulujuttude levimise kiirust. Igal juhul on eelistatud variant, kus sina oled info algallikaks, aga mitte “keegi suitsunurgas rääkis”. Kui oledki otsustanud kedagi oma saladusse pühendada või mõni töökaaslane teie muutunud käitumise järgi asja tuumani jõuab, siis palu neil olla diskreetne ja oma suud enne mitte paotada, kui sa pole valmis saladuse päevavalgele tooma.

  • Kui arvad, et ülemus võib reageerida negatiivselt, oleks mõistlikum oma teate edastamisega oodata, kuni kõige riskantsem rasedusperood on seljataga.

Esiteks väldid sellega teie enda tervisele halvasti mõjuda võivat erutumist. Teiseks, kui rasedus tõepoolest katkema peaks, jääb torm töö juures tekitama. Aga kui tunned end hommikuti halvasti või sul on muid komplikatsioone, ei ole viivitamistaktika kuigivõrd otstarbekas, sest sagedastele hilinemistele ja arstivisiitidele peab olema mõjuv põhjus.

  • Kui tead, et sul seisab lähitulevikus ees tulemus- või palgavestlus, siis oleks mõistlik hoida uudis saladuses, kuni see vestlus on seljataga.

Sellisel juhul saad selge pildi oma tulevikuväljavaadetest antud firmas — kui vestluse käik on positiivne, saad kinnituse, et sind on märgatud ja selle teadmisega on vahest ka kergem mõneks ajaks töölt lahkuda. Kui tulemus osutub oodatust kesisemaks, siis vähemalt tead, et seda ei põhjustanud eelootav lapsepuhkus, vaid sind kui töötajat niikuinii sinu arvates vääriliselt ei hinnata, mistõttu ei tohiks ka lapsepuhkus suuri süümekaid tekitada.

  • Ajasta uudise avaldamine ajale, mil oled saanud hakkama millegi suurega.

Näiteks lõpetanud keerulise projekti. Sellega näitad ülemusele ja kolleegidele tegudega, et teed  tööd niisama tõsiselt kui enne.

  • Lükka uudisest teatamine edasi, kui ülemus on halvas tujus.

Kui ta on eriliselt halvas tujus või tal on mingi oluline tähtaeg lähenemas, hoia keelt hammaste taga. Ühesõnaga, vali ajastamismomenti.

  • Ole valmis leigeks reaktsiooniks.

Isegi kui ta sisimas teile õnne soovib, võib seda ähmastada mure teie ajutise lahkumise mõju pärast firmale.

  • Ära anna lubadusi, mida sa pidada ei saa

Sealjuures seda kui kiiresti kavatsed tööle tagasi tulla. Selle asemel luba oma plaane hiljem ülemusega konkreetsemalt arutada.

NB! Kui töötad ohtlikus keskkonnas, tuleb sul paluda viia end raseduse ajaks teisele tööle!