Surrogaatema kasutamine lapse saamiseks maksab keskmiselt $100,000

Algselt oli surrogaatema kasutamise võimalus lapse saamiseks siiski mõeldud sellise  lahendusena, mis peaks andma ka mittefertiilsetele paaridele võimaluse lapsevanemaks saada. Kuid nüüd on ajad muutunud.

Kui alles hiljuti räägiti sellest, et tänapäeva naised ei taha enam loomulikku sünnitust, vaid nõuavad täielikku valutustamist või keisrilõiget, siis San Diego viljatuskliiniku arsti Lorni Arnoldi sõnul ongi uusim trend surrogaatema palkamine. Siis ei pääse mitte üksnes sünnitusvalust vaid ka rasedusega kaasnevatest venitusarmidest, taljekaotusest ja karjääriredelilt maha ronimisest.

60 tundi nädalas töötavad naised, kes kardavad kuudeks oma tööst eemale jääda ja seeläbi sissetuleku kaotada, pöörduvad surrogaatemadusega tegelevatesse agentuuridesse ja on valmis katma $100,000 suuruseid kulutusi, et oma peret laiendada.

Dr Arnold selgitab, et paljud naised saavad oma firmad püsti ja toimima just sellises eas, kus on viimane aeg ka emadusteemalisi otsuseid teha. Nad ei julge ärirattalt maha astuda ja pigem pingutavad veel rohkem, et saaks endale lubada neid kulusid, mis surrogaatemadusega kaasnevad.

Ka kuulsused kasutavad seda võimalust

Kui Sarah Jessica Parker ja Matthew Broderick 2009 teatasid, et nendest saavad peagi surrogaatema abiga õnnelikud kaksikute vanemad, oli see eeskujuks paljudele, kes seni ei julgenud niisuguse võimaluse peale mõelda, sest kartsid hukkkamõistu.

Ka Nicole Kidman ja Keith Urban said mõningase kriitika osaliseks, kui selgus, et nende tütar Faith Margareti sünnitas surrogaatema.

Muidugi, mõlemad kuulsad emad olid ka juba neljakümnendates, mil emakssaamisega kaasneb tunduvalt rohkem riske, kui nooremate naiste puhul.

Reproduktiivse meditsiiniga tegelevate kliinikute ametlik seisukoht on selline, et surrogaatema teenust võib lapse saamiseks kasutada ainult teatud juhtudel, näiteks siis, kui vanemad pole fertiilsed või kui rasedus või sünnitus on ohuks tulevase ema tervisele. See on aga juba tõlgendamise küsimus, kas hirm raseduse ja sünnituse ees on piisavaks ohuks naise tervisele.

Vicken Sahakian, Los Angelese fertiilsuskliinikust ütleb, et tema on kokku puutunud paarikümne sellise juhtumiga, kus just viimane põhjus on olnud piisav, et surrogaatema kasutada.

Ka järjest rohkem neid naisi, kes on fertiilses eas ja täiesti võimelised ise lapsi saama, kaaluvad kuulsuste eeskujul ja enda vaeva vähendamiseks surrogaatema kasutamise võimalust, hoolimata sellest, et enamikule inimestest tundub arusaamatu, miks peaks naine, kes palkab lapse saamiseks surrogaatema, lapse kasvatamiseks lapsehoidja ja koduõpetaja, üldse last tahtma.

Aga kui tahad teada, mida üllatavat sinu kehaga raseduse ajal toimub, siis seda loe SIIT

Allikad: Elle Magazine, Daily Mail