2. Mida see nimi tähendab?
Kui leiad mõne huvipakkuva nime, võiksid välja uurida ka selle tähenduse. Näiteks välismaal hetkel populaarsed nimed Caleb, Portia ja Cameron tähendavad vastavalt koera, siga ja viltust nina…

3. Küsi perekonnalt ja sõpradelt nõu
Rasedushormoonid võivad sinuga vingerpusse mängida, nii et enne kui lapsele mõne hetkel väga sobiva nime paned, küsi ka lähedaste arvamusi. On ilmselge, et üksmeelele on niikuinii raske jõuda, aga kui su valitud nimi on tõesti liiga totter, annavad nad sellest julgelt teada.

4. Arvesta õdede-vendadega
On lapsevanemaid, kes tahavad, et nende laste nimed oleksid võimalikult sarnased. Sinule võivad Paul ja Paula või Lauri ja Laura armsad tunduda, aga tulevikus saad sa nendelt selle eest veel kindlasti pähe, sest sa hakkad neid sassi ajama, sõbrad hakkavad neid sassi ajama ja teismelisena soovivad nad kindlasti üksteisest eristuda.

5. Kas see sobib perekonnanimega?
Miks mitte panna lapsele nimi, mis on harmoonias ta perekonnanimega? Eriti ilus kõla jääb siis, kui nime esitähed on samad. Samuti on kena, kui ees- ja perekonnanimi on umbes sama pikad. Kui lapse perekonnanimeks saab midagi väga lihtsat, nagu Pütt või Küna, siis ei tasuks ka eesnimega liialt peenutsema hakata.Türgi seriaalikangelaste eesnimed selliste perekonnanimedegi just suurt kooskõla ei moodusta.

6. Sündimata lapse nimi pole veel kivisse raiutud
Sul võib olla juba põhikoolist saati üks lemmik lapsenimi, aga kui see su partnerile ei meeldi, peaksid sellega arvestama. Püüdke hakata varakult mõtlema, mis teie lapse nimeks võiks saada, vältimaks suuremaid tülisid, kui pisike on juba sündinud.

7. Ära sõltu teiste arvamusest
Unusta hetkeks 3. punkt — see kehtib vaid siis, kui sul on plaanis panna lapsele eriti unikaalne ja isegi hullumeelne nimi. Kui sa tahad panna lapsele nimeks midagi lihtsat, mis sulle endale meeldib, ära tee väljagi, mis teistel selle nime kohta öelda on. See on sinu laps ja sina oled see, kes teda kõige rohkem nimepidi kutsuma ja kõnetama hakkab.

8. Ära matki teisi
Kui su hea sõbranna paneb oma pojale tõeliselt kena nime, ära hakka seda temalt “varastama” ja leia oma lapsele teistsugune nimi. Sama lehtib ka suguvõsas. Nimesid on lõputult, sa ei pea panema oma lapsele nime, mida keegi teine tema lähiringkonnast juba kannab.

9. Uuri sugupuud
Lapsele mõne kadunud esivanema nime panemine on armas traditsioon. Vaata enda sugupuud ja võid leida sealt näiteks, et su vana-vana-vanaisa nimi sobiks ideaalselt peagi sündivale poisikesele.

10. Otsi-otsi-otsi!
Esimeses punktis soovitasime klassikalisi nimesid, kuid see ei tähenda, et sa ei võiks uurida eri maade nimesid ja nende tähendusi ning panna oma lapsele veidi erilisemat nime. Vältida võiks aga hetkel ülipopulaarseid nimesid, sest pole just vahva, kui lasteaiarühmas on korraga neli Kevinit.

Ja kui mõtled selle peale, kas ei peaks mitte kuulsuste seas levivaid nimetrende kasutama, siis mõtle ikka kaks korda, enne, kui otsuse teed.

Kim Kardashiani õde Kourtney sünnitas tütre, kelle nimeks sai Penelope Scotland Disick. Terasemad märkavad kohe, et tütarlapse nimes on sees ka ühe riigi nimi. 1981. aastal nägi ilmavalgust Paris Hilton, 1995. aastal näitleja Alec Baldwini tütar Ireland. Ameerika superstaarisaatest tuntuks saanud Brooke White'il on tütar London ja kuulsal kitarristil Slashil on sama nimega poeg...

Nimekiri jätkub! Lauljatar Alicia Keys pani oma pojale nimeks Egypt, Mariah Carey ja Nick Cannon ristisid oma poja Moroccaniks.

Mitmed USA kuulsused jäävad kindlaks oma kodumaa kohanimedele. David ja Victoria Beckham panid pojale nimeks Brooklyn, Ashlee Simpsonil on poeg Bronx. Drea de Matteo tütar on Alabama, Ethan Hawke’i tütar on Indiana.

Staaridel on erinevad põhjendused, miks nad on valinud oma järeltulijale just sellise nime. Ühele meeldib kõla, teine tunneb teatud paigaga kindlat sidet. Beckhamid tunnistasid, et nende poeg Brooklyn sai nime koha järgi, kus ta eostati…

Mõtle hoolega, kas sa paneksid oma pojale nimeks Tapa, Kose või Türi? Äkki hoopis tütrele Kadrina, Nõva või Kehra?

Allikas: ivillage.co.uk, Delfi Naistekas