Loomulikult on põhjused väga erinevad, miks ei rasestuta, kuid üks väga oluline mõjutaja on stress. Surve väljastpoolt ning ka enese seest tekitab stressi, mis omakorda hakkab pärssima rasestumist.  Stress mõjutab hormoone, mille tulemusena võib ovulatsioon nihkuda või koguni ära jääda. See kehtib ka positiivse stressi korral st kui olete millegi pärast eriti elevil– näiteks pruudid, kel peatselt elu tähtsaim päev ukse ees, täheldavad, et nende periood hakkab kummalisel moel muutuma ning see on otseselt seotud nende pulmade-eelse positiivse ärevusega.

Naised on erineva tundlikkusega – mõne ovulatsiooni võib mõjutada isegi väike väljasõit, samas võib teine naine mitmeid raskusi üle elada ilma, et see ovulatsioonile mõju avaldaks.
Nii et kõige arukam on proovida end hoida võimalikult tavapärases igapäevarutiinis, hoidudes negatiivsetest, aga ka üleliia erutavatest emotsioonidest.

Siin mõned nõuanded, kuidas saada lapsesaamise kinnisideest vabaks, et väike inglike lõpuks tõesti teieni jõuaks:

1. Häälesta ennast positiivselt meelestatuks – ole kindel, et Sinu beebiootuse aeg saabub õige pea.

2. Kujutle oma mõttes, kuidas Sul on Su beebi juba olemas: kuidas jalutad temaga, kuidas ta juba Sinu autos turvahällis istub jne – nii avad oma meeled uue ilmakodaniku saabumiseks.

3. Võimalusel vaheta keskkonda – sõida puhkusele kas soojale maale, kohalikku spaasse või maale külla oma headele sõpradele. See viib mõtted mujale ning aitab taas tasakaalu kehas leida.

4. Proovi oma vaba aeg täita võimalikult paljude meeldivate tegevustega – käi teatris, kinos, loe oma lemmikraamatuid kasvõi viiendat korda läbi, kohtu kohvikus sõbrannadega. Nii ei jää aega norutamiseks ning pahade mõtete mõtlemiseks.

5. Tee „head tahtvatele“ inimestele selgeks – lapsesaamise teemal sa seni kõnelda ei soovi kuni pole millestki rääkida. Kui nad aru ei saa, siis suhtle nendega lihtsalt vähem! Sul on õigus valida  suhtlusteemasid ning ka seda – kellega millest rääkida!

6. Liigu palju ringi – käi jalutamas, treeningutes, joogas – kõik need tegevused aitavad korrastada mõtteid.

7. Heaoluhormoonide tase tõuseb läheduse korral. Naudi seksi, ära muuda seda mehaaniliseks lapsetegemiseks, sest see tapab romantika. Nii pea, kui hakata meest mööda maja taga ajama, et just nüüd on õige aeg, siis hakkab stressitase tõusma, see omakorda mõjutab ovulatsiooni ja nii see nõiaring sünnibki.

Meditsiinilisel tasandil tulevad asjad muidugi selgeks teha, kuid ei maksa alahinnata selle teema puhul vaimset tasakaalu. Mõttel on suur jõud ja nõnda saame me mõjutada oma keha paremini funktsioneerima.
 
Mõelge selle peale, et need pisikesed inglikesed ju ootavad oma õiget aega ja oma õigeid vanemaid, kelle nad on välja valinud, et tulla neid rõõmustama ning ise õnnelik olema siin maailmas.