2. Ingver
Ingver aitab sind iivelduse puhul paremini, kui miski muu. Hommikune iiveldus kiusab suurt osa rasedatest ja mõningatel juhtudel piisab isegi ingverilõhnast, et seda hommikust iiveldust (mis võib vabalt olla ka päevane või õhtune iiveldus) leevendada. Kui ingverti pole käepärast, siis on soovitav enne hommikust voodist tõusmist pisut kasvõi kuiva leiba näksida. Imelik küll, kuid aitab.

3. On aeg üle vaadata oma garderoob
Alustuseks on sul vaid pisike kõhuke, kuid riided istuvad juba veidi imelikult seljas. Sel juhul on sobiv aeg kanda veidi avaramaid mugavast materjalist riideid, kuid rasedariiete selgapaneku peale on siiski vara mõelda. Vali need alles siis, kui kõht on piisavalt suureks kasvanud. Viska enne kodust välja minekut pilk peeglisse ja näed ise, mis välimuse juures sättimist vajab. Tihti pole see mitte pisike kõhuke, mille väljapaistmine sind häiriks vaid hoopis ootamatult tekkinud "sangad", mille pärast veidi avaramat pluusi sooviksid. Vaata, et sa endale telkkleiti või raseda traksipükse ei pane. See aeg on tõesti möödas, kui niisuguseid asju ilusaks peeti.

Milline on aga ilus rasedariietus siis, kui kõhuke juba uhkelt paistab, seda vaata SIIT

Kui tahad aga teada, kuidas kuulsused raseduse ajal välja näevad, siis seda vaata SIIT

4. Bandaaž
Seda on sul tarvis kui mitte varem, siis alates viiendast raseduskuust, see toetab sinu kõhtu ja selga, kaitseb emakat ja annab sulle lisaks ka võimaluse jätkuvalt oma tavaliste teksadega käia, kui värvliosa lihtsalt veidi madalamale lükkad.

5. Piisavalt vedelikku
Muidugi tüdid sa peagi oma lähedaste jutust, et peaksid ikka piisavalt jooma. Kuid see on siiski vajalik, et eriti oksendamisperioodidel dehüdratsiooni vältida. Kui sul lihtsalt vee joomisest tõesti isu täis on, siis võid veega mahla lahjendada. Kaltsiumiallikana on hea piim, kui see sulle sobib.

5. Vaata oma kreemid üle
On aeg valida võimalikult lisaainetevabad kreemid, sest see, mida paned oma naha peale, imendub ka sinu organismi sügavamale. Kõige kindlam on muidugi lähtuda sellest, et kui seda võib süüa ja seda saab ka kuiva naha pehmendamiseks kasutada, siis see sobibki hästi, näiteks toiduõli.

6. Leia endale uus magamisasend
Proovi magada külili, padi reite vahel ja sinu ööuned on jälle magusad.

7. Massaž
Sinu keha muutub ja tuleb kätte aeg, mil sa oled valmis ära andma mida iganes ühe hea selja- või jalamasaaži eest. Et sa ei peaks siiski ära andma oma viimast raha, siis palu pigem mehel endale massaaži teha. Uuri muidugi esmalt oma arstilt, kas sul on massažiga seoses mingeid riske.

8. Kookos
Kookosõli sobib venitusarmide ja rebendite ärahoidmiseks ja kookospiimas on palju kasulikku, näiteks kaaliumi, mis aitab dehüdratsiooni vastu.

9. Raseda piibel
Osta üks hea raamat, kuhu on kogutud kõik see, mis puudutab lapseootust, sünnitust ja lapse esimest paari aastat. Lase oma arstil ja sõbrannal oma raamatuvalikutest rääkida enne, kui seda  endale ostma tormad.

10. Vaata oma kingariiul kriitilise pilguga üle
Raseduse ajal lähevad jalad suuremaks ja mõnikord on see ka pöördumatu. Valmistu selleks, et sul tuleb osta endale ühed mugavad jalgu toetavad kingad. Kui ka sääred lähevad jämedamaks, siis pole midagi parata, ka saapariiul tuleb üle vaadata.

11. Aeg on leida endale uued rinnahoidjad
Mugavamad, pehmemad, suuremad. Rinnad muutuvad raseduse ajal tunduvalt suuremaks ja hellemaks ning sinu vana rinnahoidja ei sobi enam. Raseduse lõpupuuole võid osta juba ka imetamisrinnahoidjad, need toestavad sinu paisunud büsti suurepäraselt.

12. Nüüd võid seksida täiseti pingevabalt, sest ei pea kartma, et rasedaks jääd!

Aga seda, mida peaksid teadma seoses rasedusaegse seksiga, vaata SIIT

Allikas: buzzfeed.com