24 tundi rinnahoidjaga

Kui rasedana kasutada tavarinnahoidjaid, on imetamise ajal suurem oht rinnapõletiku tekkeks. Raseduse ajal rinnad suurenevad ning senise suurus­numbriga tavarinnahoidja ei paku enam tuge, metall­raam võib aga hoopis suruma ja pigistama hakata. Eraldi tehakse magamiseks mõeldud rinnahoidjaid, mis aitavad rinna kuju säilitada.
Pole sugugi vähetähtis, kuidas tulevase ema pesu välja näeb. E-poe Relaxmom omanik Jane Kaljumäe ütleb, et tema on emadelt palju kiita saanud roosade rooside, punaste südamete ja kollaste liblikatega öösärkide ning pesu eest. Üks tema ostjate lemmikuid on imetusrinnahoidja Eco Dots, mille populaarsus peitub peale mugavuse ja puuvillase materjali ka välimuses. Pisikesed vallatud täpid ja kitsas armas äärepits võidavad imetavate emade südamed.
“Kui varem võis naine endale rohkem lubada, siis raseduse ajal ja pärast sünnitust on nagunii esikohal laps ning ema ise tagaplaanil. Kui siis ema läheb endale pesu ostma ja tahaks leida midagi ilusat või armsat, on enamasti valikus ikka valge, beež ja must,” kirjeldab Jane.

Kõhutoetajad

Kõhu toetamisel võivad osutuda piisavaks tavalised sukkpüksid. Spetsiaalselt rasedatele disainitud sukkpüksid on enamasti üpris kopsaka hinnaga, kuid samas on nad väga mugavad ning võimaldavad kaunis ja naiselik välja näha ka kõhukal ajal.
Kui mitte esimese, siis teise, kolmanda jne lapseootuse ajal võib naine hakata tõsisemalt mõtlema toetavale ja korrigeerivale pesule. Bandaaže leidub erinevaid ning valik sõltub kandja vajadusest ja eluviisist. Osa bandaaže on mõeldud raseduse ajal kõhu toetamiseks, osa figuuri korrigeerimiseks pärast sünnitust.
Jane Kaljumäe kommenteerib, et lühikese turul oldud ajaga on tema firmal kujunenud välja juba oma hitt – figuuri korrigeerivad püksid Elite IV. “Et püksid ulatuvad kõrgele, kuni rindadeni, ei jäta nad koledat rasvavolti,” paljastab Jane nende menukuse saladuse. Toode on populaarne igas vanuses naiste seas.

Emad soovitavad

• “Minu lemmik on puuvillane, ööseks mõeldud rinnahoidja, mis sarnaneb spordipesuga. Materjal on võrkjas ja veniv. Igal juhul on see kasutades hästi mugav. Tavalised rinnahoidjad olid öösel väga ebamugavad.”
• “Algul mõtlesin ka, milleks see imetamisrinnahoidja vajalik on. Pärast perekooli imetamisloengut sain aga aru, et see võib päris mitu ebameeldivust ära hoida. Nimelt tavalised, eriti traatidega “rinnakad” traumeerivad rindu ning sellega suureneb ka piimapaisu või tükikeste rinda tekkimise oht. Tavalist paksu korviga pitspesu kandes võib aga tagajärjeks olla haudumus, mis omakorda võib soodustada põletiku, nibuhaavandite ja soori teket.”
• “Armastan rasedate sukkpükse. Neid olen ostnud Hennesist & Mauritzist (kahjuks pole seda kauplust Eestis). Seal on need odavad.”
• “Eelmise raseduse ajal ei kasutanud ma mingeid vidinaid. Isegi rasedatele mõeldud pükse ei ostnud. Nüüd aga lausa pean bandaaži soetama. Toonused kimbutavad ja jalutamas ei taha käia, sest 30minutilise kõndimise järel on kõht kõva, kuigi tempo pole kiire. Ja lõpuni on veel palju jäänud.”
• “On uskumatu, et leidsin esimest korda elus endale sobiva täispuuvillase rinnahoidja, mis toetab ka suuremat rinda. Toote nimi on Simona (Tonus Elast). Soovitan seda proovida eriti neil, kes tavapoodidest puuvillast rinnahoidjat siiani leidnud pole.”
• “Tellisin sünnitusjärgse bandaaži AMA ja see lahendas kõik minu probleemid. Mul oli kolmas sünnitus ja kõht ei näinud kõige parem välja, sõna otseses mõttes pakkisin kõhu sinna sisse. Nüüd, kolm nädalat pärast sünnitust, on kõht kiiresti taastunud ja isegi kenam kui pärast teise lapse sündi. Lisaks tunnen, et bandaaž toetab mu selga. Sellega on väga mõnus jalutamas käia. Ka naerda ja köhida on parem.”

Raseda bandaažid jagunevad:

• püksteosaga,
• vöölaadsed,
• hoidevööd.

Istuva töö puhul sobib hästi vöölaadne toetav pesu. Kui minna jalutama, on kõhule heaks toeks hoidevöö, millega saab kergeid jooksu­sammegi teha.
Ka sünnitusjärgseid bandaaže on erinevaid. Valida on haakide või krõpsudega kinnituvaid tooteid.