Kuigi sa tead, et arstid ja ämmaemandad ning su tugiisik (olgu see siis su abikaasa, ema või sõbranna) on sinu juures selleks, et sind aidata ning nad on sulle appi tulnud vaid heade kavatsustega, ei suuda sa nende olemasolu enam taluda. Nende head soovid, massaazid, pehme hääl, edasi-tagasi kõndimine, söömine jne tunduvad sulle lihtsalt talumatud ning sa tunned vastupandamatut soovi nad kõik kuu peale saata või halvemal juhul kätega kallale minna.

2. Su sünnitusplaan lendab vastu taevast

Oled terve rasedusaja oma sünnitust planeerinud ning koos abikaasa ja ämmaemandaga koostanud täiusliku sünnitusplaani, mille järgi kavatsed tegutseda (ja kui asjad ei lähe nii, nagu sul kavas on, siis sünnitamisest üldse loobuda!). Sa kujutad ette, kuidas kallim masseerib su selga, toas on hämar, mängib vaikne ja rahulik muusika, sa lõõgastud vannis ega lase mitte mingil juhul endale ühtegi valuvaigistit manustada, sest soovid loomulikku sünnitust. Reaalsus on aga see, et su sünnitusplaanil ja tegelikult sünnituse ajal toimuval ei ole väga palju ühist.

3. Ka siis, kui oled 100% kindel, et sa ei soovi valuvaigisteid, võid sa oma meelt muuta

Kui sa varem sünnitanud ei ole, ei oska sa sünnitusvalu ette kujutada. See ON valus. Ning kui sa otsustad meelt muuta, ei vaata sind keegi imelikult ega süüdista hiljem sünnituse või lapse rikkumises. Sa ei pea kannatama.

4. Sünnitus on räpane protseduur

Higi. Veri. Pisarad. Ootamatult väljuvad kehaeritised. Nendeks võiksid valmis olla. Kuid häbenemiseks ei ole põhjust, arstid ja ämmaemandad on seda kõike korduvalt ja korduvalt näinud ning isegi su mees on suuteline selle vaatepildi üle elama ning hiljem oma mälust igaveseks kustutama. Ning just seetõttu soovitame sul sünnitusele selga panna riided, mille määrdumisest sul kahju pole ning hoida oma nunnu öösärk või dressid hiljem külaliste võõrustamiseks.

5. Häbelikkus ja viisakus jäävad sünnitustoa ukse taha

Kui sünnitus venib pikale, jõuavad päris paljud inimesed su jalgade vahele piiluda. Arstid ja ämmaemandad lõpetavad tööpäeva, tulevad uued, tahavad jälle su olukorda kontrollida. Esmalt võib see küll piinlikkust tekitada, kuid sünnituse lõpuks on sul absoluutselt ükskõik.

6. Sa arvad, et see saab kohe läbi...ja tegelikult on vähemalt neli tundi veel ees...

Sa oled lugenud kõiki raseduse ja sünnitusega seotud raamatuid ning usud, et tunned unepealt ära kõik sünnituse erinevad etapid. Tegelikult on iga sünnitus erinev, ühel hetkel su ajataju kaob ning sa ootad lihtsalt seda, et see ükskord läbi saaks. Sa pingutad kõigest hingest ning just siis, kui arvad, et kohe tuleb pea välja, teatab ämmaemand, et võid nüüd rahulikult hingata, aega on veel küll.

7. Sünnitus võib olla lihtsam kui sa arvasid

Unusta kõik eelpoolöeldu. Paljud naised kogevad sünnitust hoopis lihtsama, meeldivama ja vähem valusana kui nad ette kujutasid. Ja pange tähele, räägitakse isegi, et mõned naised saavad sünnituse ajal orgasme!

8. Kui see kõik läbi saab, tunned end kõikvõimsana

Küsi ükskõik milliselt emalt, kõikide emotsioon on sama - sünnitusmaraton ja lõpuks esimene kohtumine beebiga on midagi nii uskumatult võimsat, et seda tunnet ei ole võimalik millegagi võrrelda. Nüüd sa usud, et tõepoolest kõik on võimalik!

9. Su laps ei pruugi välja näha selline, nagu sa ette kujutasid

Filmides antakse emadele kätte roosad, puhtad, riietatud ja avatud silmadega rõõmsad lapsukesed. Sinu esimene kohtumine saab olla tõenäoliselt natuke sinise, limase, verise ja lootevõidega kaetud tulnukataolise olendiga, kelle peas on muljumisjäljed. Beebi nimelt pannakse su kõhule kohe pärast välja vupsamist. Pessu ja riietuma viiakse ta alles siis, kui teil on olnud aega tuttavaks saada ning õnnelik isa on nabanööri läbi lõiganud.

10. Valu ununeb kiiremini kui sa arvad

Kui sünnitus läks kenasti, sul ei olnud rebendeid ning sind ei lõigatud lõhki, on sul juba paar tundi pärast beebi ilmale tulekut valu meelest läinud ning oma beebit lõpuks ometi süles hoides kujutad sa juba elavalt ette, kuidas sa kogu selle saaga uuesti läbi teed. Sest lõpptulemus on seda väärt.

Allikas: iVillage.com