Üks hullemaid olukordi seoses päevadega juhtus, kui Calle jäi oma tolleaegse poiss-sõbra juurde ööseks. Varahommikul tundis Calle ta keha oleks juskui tursunud, nagu ta sees oleks vett täis õhupall. Krambid oli väljakannatamatud ja ei lasnud Calle'il rahulikult olla. Calle proovis valudele leevendust saada ja keeras end külili ning tõmbas jalad kõverasse. Miski ei aidanud.

Järgmiseks läks Calle vannituppa ja lasi vanni sooja vett täis. Varem oli sellest abi olnud. Seekord juhtus aga teisiti. Calle meenutab, et enne vanni astumist kiskus tal silme eest uduseks ja suus oli tunne nagu oleks ta kõrist alla kummutanud tassitäis rauda. Calle istus tualetipotile ja hakkas öökima. Ühel hetkel ta minestas ja lõi kukkudes oma pea vastu vanniäärt. Ta meenutab, et värises üle kogu keha ja roomas tagasi voodisse, võttis töölt vaba päeva ja jäi lihtsalt ootama, et see kõik lõpuks mööduks.

Möödus 17 aastat ja Calle oli selle aja jooksul oma murega käinud viie arsti juures. Keegi ei osanud talle õiget abi anda. Lõpuks leidis ta aga õige günekoloogi, kes ta lõpuni ära kuulas. Dr. Megan Sheldon oli esimene, kes uskus, et Calle valud on tavapärasest tõsisemad ja tegi talle ultraheli. Nädal hiljem sai Calle kohvikus olles arstilt telefonikõne. Selgus, et tema parempoolses munasarjas oli hiiglaslik dermoidtsüst. Arst ütles talle, et see tuleb eemaldada järgmise kolme kuni kuue kuu jooksul.

Dermoidtsüst on enamasti kaasasündinud naha kujunemise häirest põhjustatud moodustis nahaaluses koes, harvem aga munasarjas esinev tsüstjas kasvaja. Kaasasündinud dermoidtsüst tekib naha moodustumise häirest loote arengu käigus ehk see kujuneb rakkudest, millest normaalselt areneb nahk ning kõik selle juurde kuuluv (karvad, rasvkude, küüned). Sageli on tsüst selgelt eristatav ümbritsevast nahast, võib olla pigmenteerunud või kaetud karvadega. Tsüsti kirurgilisel avamisel võib selle seest leida rasvkudet, küüsi, karvu ning isegi hambaid.

Järgmise kuu jooksul oli Calle närvis. Ta arvas isegi, et võib operatsiooni ajal surra ja jättis omal moel oma sõpradega hüvasti: ütles neile pidevalt, et armastab neid väga ja palju ja veetis nendega varasemast rohkem koos aega. Lisaks arvas Calle, et kui ta munasarjad ära opereeritakse, siis ei armasta teda enam keegi ja võttis oma endiste meestega ühendust. Seda ta loomulikult hiljem kahetses.

Kui operatsioon oli tehtud, siis oli selle käigus Calle seest eemaldatud suure apelsini mõõtu dermoidtsüst. Calle ise imestab, kuidas selline asi võimalik on. Samas ta nendib, et omamoodi on kogu lugu ka loogiline, sest ta on alati kannatanud alaselja valude käes ja on suutnud magada vaid ühel küljel.

Calle peab end õnneseeneks, sest leidis arsti, kes ta lõpuks ometi ära kuulas. Paljud naised on hiljuti tulnud päevavalgele lugudega, kuidas arstid ei võta neid tõsiselt ja peavad valusid pisiasjaks. Lisaks öeldakse naistele sageli, et suur osa päevadest tulenevast vaevusest on kas väljamõeldis või lihtsalt ülepaisutatud melodraama.

Seetõttu arvab Calle, et arstid peaksid rohkem pöörama tähelepanu sellele, mida patsient ise räägib, sest igaüks tunneb ise kõige paremini, kust valutab ja mis on valesti.

Allikas: goodhousekeeping.com