Kindlasti ei ole sa halb ema, kui oled eluaeg tütrest unistanud ning teada saades, et poeg on tulekul, tunned väikest pettumust. Tegelikult on üpriski tavaline, et naised tahaksid pigem tütarde emaks saada ning mehed eelistavad poegi. Ja see on ka loogiline, sest naisena oskad sa tütrega samastuda, tema eest paremini hoolt kanda ja teda mõista.
Kuna nii palju suuri muutusi ootab sind agunii ees, on täitsa loomulik, et eelistaksid tegeleda millegagi, mis on sulle natukene tuttavam. Aga püüa meeles pidada seda, et iga ema kahtleb algul oma oskuses ja võimetes. Sinul tulevase poja emana võib kõhklusi olla natuke rohkem, kuid pole kahtlustki, et sa sellega suurepäraselt hakkama saad! Luba endale natuke aega, et kurvastada selle pärast, et sa praegu kohe tütart ei saa, kuid seejärel peaksid keskenduma sellele, mis on oluline ja positiivne — sa saad peagi imeilusa, armsa ja toreda poja!
Mõni naine suudab oma veel sündimata lapsega paremini suhestuda, kui talle nime välja mõtleb, toa valmis seab ja riided ostab. Võiksid proovida! Samuti püüa meeles pidada, et igal lapsel on oma eripärane iseloom. Sa küll igatsesid tütrekest, kuid ilmselt läks sul meelest, et su tütrele ei pruugi üldse meeldida kunst, muusika, kõrvarõngad ja koogiküpsetamine. Temast võinuks saada hoopiski mürakaru, kes poistega võidu puude otsas turnib ja alatasa põlvi katki kukub. Sama kehtib su poja kohta. Ta ei pruugi huvituda ainult jalgpallist ja autodest. Äkki need ei pakugi talle üldse huvi ning teda tõmbab hoopis rohkem klassikaline muusika, raamatud ja pusled? Ja on ka võimalus, et ta ongi täitsa tavaline poiss, kes teeb täitsa tavalisi poisteasju ja sulle hakkavad need samuti meeldima.Kui nädal-kaks pärast uudise teada saamist tunned end ikka veel õnnetult ja pole pettumusest üle saanud, peaksid igaks juhuks abi otsima. Kurbus võib viia depressioonini ning raseduskriisini ning usu — seda sa ei taha.
Räägi lapse isa, arsti või sõbrannadega oma murest, sest jagatud mure on teatavasti pool murest ning kindlasti oskavad nad sind lohutada ja su tuju tõsta. Sõbrannad, kellel on lapsed, teavad hästi, mida sa läbi elad ja suudavad su muremõtted minema pühkida. Ja kindlasti oskavad nad su maha rahustada ning kinnitavad sulle, et kõik halvad mõtted ja emotsioonid on kui peoga pühitud kohe sel momendil, kui esimest korda oma pisikest armsat pojakest näed!