Räägi kõigepealt ülemusele, mitte kolleegidele
Kontoriseintel on kõrvad! Kui juhtud kogemata kohviautomaadi juures kolleegile mainima, et oled rase, võid kindel olla, et tunni aja pärast on see jutt ka ülemuse kõrvu jõudnud ja see ei jäta sinust eriti head muljet. Sama kehtib ka hommikuse iivelduse kohta — räägi enne, kui kolleegid su kaamest näoilmest ja tihedatest wc`s käikudest ise uudise välja loevad.

Ole professionaalne
Kui mõned väikesed erandid välja arvata, peaksid sa oma tööga täpselt sama edukalt toime tulema kui varem. Püüa mitte muutuda „rasedaks printsessiks“, kes eeldab, et nüüd peavad teised sinu ülesanded ära tegema. Selline hoiak muudab su nii kolleegide kui ülemuse silmis väga ebaprofessionaalseks.

Kuidas rasedus su tööd mõjutab?
Ürita planeerida, millisel moel su seisund sinu tööd mõjutab. Kas sünnituse tähtaeg kattub mõne suure projekti tähtajaga? Kas pead oma komandeeringuplaanid ümber tegema? Kui sul on täpselt selge, millised takistused ja muudatused sinu tavapärasesse töörutiini tekivad ning oled välja mõelnud ka lahendused, läheb jutuajamine ülemusega rahulikult ja tal on hea meel, et oled kohusetundlik.

Pane tähtajad paika — millal jääd koju ja millal plaanid tagasi tulla
Tõenäoliselt tunneb boss huvi, kas plaanid pärast vanemahüvitise lõppu tööle tagasi tulla. Kui sa pole veel kindel, siis nii ütlegi ja lisa, et sa kindlasti mõtled selle peale. Mõtle ka, kes võiks tulla sind äraoleku ajal asendama.

Ära karda
Paljud naised tunnevad tõsist hirmu, kui peavad nii suure uudisega lagedale tulema, kuigi tegelikult on ju tegu ülimalt hea ja toreda sündmusega! Peamiselt kardetakse tööst ilma jäämist, kuid ilma väga tõsise põhjuseta ei ole raseda vallandamine lubatud. Ja rasedus ise ei ole tõsine põhjus.

Vali rääkimiseks õige koht
Kohvinurk, kus on palju pealtvaatajaid ja –kuuljaid ei ole sellise tähtsa teatega esinemiseks kõige õigem koht. Vali selleks rahulikum koht, koosolekute ruum või ülemuse kabinet, kuid jälgi ka oma ajastust. Kui näed, et tal on paha tuju või väga kiire, oota veel paar tundi või broneeri temaga kohtumiseks eraldi aeg. Kui kontoris ei ole ühtegi vaikset nurgakest, püüa ta kontorist välja lõunale või kohvile saada.

Mis peamine — ole aus ja pea meeles, et rasedus on imeline aeg, see uudis on väga hea ja sa ei pea selle pärast ei vabandama ega piinlikkust tundma.

Allikas: Pregnancy.about.com