Kui beebisõbralik lähenemine on iseenesest mõistetav loomuliku sünnituse puhul, on see võimalik ka enneaegselt või keiserlõike teel sündinud vastsündinute puhul. Ka sünnitusmaja neonataalosakonnas oleme püstitanud endale beebisõbraliku lähenemise kriteeriumid, mis puudutavad samuti üldise suhtumise muutumist. Oleme uhked, et meie neonataalosakonnas on tõusnud känguruhoolduse kasutamine ning pikenenud selle nahk-naha kontakti hoolduse ajaline kestus. 

Oleme uhked, et meie haiglas ei kasutata enam vastsündinute toitmisel esimese valikuna lutipudeleid. Üks oluline murrang on toimunud ka enneaegsete vastsündinute toitmises. Meie eesmärk on pakkuda lapsele kasvamiseks loomulikku toitmisviisi, mille lõpptulemuseks on rinnalt söömine. Rinnalt täieliku söömiseni võib minna aega, kuid enneaegse lapse toitmiseks ning õpetamiseks kasutame kas süstal-sõrme meetodit, väikesest topsist jootmist või muid alternatiivseid toitmisvahendeid. Need kõik on ajutised tehnikad ning lapsevanemad saavad oma pisikese toitmisel neonataalosakonnas (ka vastsündinute intensiivraviosakonnas) nendega kenasti ise hakkama. Lapsevanemad on motiveeritud selle tõttu imetamisega alustama ning ka jätkama. 

Lutipudelil on kahjuks komme jääda püsivaks kaaslaseks terveks esimeseks eluaastaks ning rinnalt toitmise motivatsioon on nendel emadel madalam, kes on alustanud juba sünnitusmajas toitmist lutipudelist. Lihtsam on justkui jätkata esmapilgul kergemal ning toidukoguste kontrollimist võimaldaval meetodil, mida pudeliga toitmine endas kätkeb.

Oleme väga huvitatud, et meie sünnitusmajas sündinud lapsed saaksid esimesel kuuel elukuul ainult rinnapiima ja seda soovitavalt otse oma ema rinnalt süües. Nii lapse kui ema tervisele mõjub pikemaaegsem imetamine positiivselt, eriti kui last on rinnaga toidetud üle 1 aasta. Meie neonataalosakonna õed ning ämmaemandad on saanud alternatiivsete toitmismeetodite väljaõppe ning arvestavad oma töös iga sündinud lapse ning tema vanemate individuaalseid vajadusi ning võimalusi.

Meil on ideaalid, mille poole püüdleme ja meie püüdlemisi on ka  tunnustatud. Ida-Tallinna Keskhaigla sünnitusmaja on saanud 2007. aastal Unicef Eesti organisatsioonilt "Beebisõbralik haigla" tiitli ja 2012. aastal "Sinilinnu" aastapreemia. Hr Toomas Palu on tunnustust üle andes öelnud: "See ei ole mitte projekt ega kampaania, vaid kompleksne programm, mis eeldab just suhtumise muutumist".
Ida-Tallinna Keskhaigla sünnitusmaja soovib kõigile kauneid jõule!