Mine oma naistearsti juurde ja räägi talle oma plaanidest. Sulle tehakse vajalikud kontrollid ja ta oskab ka nõustada, kas peaksid mingisuguseid raseduseelseid tablette võtma, et oma keha vitamiinivarustust tõsta. Kindlam on alustada lapse planeerimist siis, kui tead, et su tervis on korras ja organism valmis.

2. Saavuta tervislik kaal

Tundub mõttetu enne rohkeid “titekilosid” kaalus alla võtta, kuid mida tervislikum on su kehakaal, seda väiksem on võimalus rasedusaegseteks probleemideks nagu kõrge vererõhk ja diabeet. Kui oled aga ekstreemselt kõhn, tasuks püüda pisut kaalus juurde võtta.

3. Lõpeta suitsetamine ja hoidu liigsest alkoholist

See on ilmselge, et kõhus kasvav beebi ei tohi saada mingisugust nikotiini! Muide, suitsetajatel on ka raskem üldse rasedaks jääda. Soovitame suitsetamise maha jätta juba kuid enne rasestumist, et organism jõuaks täielikult puhastuda — seda eriti, kui oled tihe ja pikaajaline suitsetaja.

4. FOOLHAPE!

Juba enne lapse eostamist peaks naise organismis olema külluses foolhapet! Sellel on loote arengus elutähtis roll. LOE: Foolhape — hädavajalik terve lapse sünniks!

5. Aja partner vormi

Oluline pole ainult sinu, vaid ka lapse isa tervis! Ka mees peaks enne lapse eostamist hoiduma nikotiinist, alkoholist ja muudest meelemürkidest. Muide, ta võiks kanda boksereid ja laiemaid teksasid, sest n-ö “kitsastes tingimustes” langeb sperma kvaliteet.

Allikas: iVillage.com