35 % vastanuist ei olnud absoluutselt valmis selleks, kui raske on elu koos vastsündinuga ning 49% uutest vanematest olid pärast lapse sündi isegi kerges šokis.

Samuti uuriti välja, kuidas vanemad ise hindavad lapsekasvatamisega kaasas käiva raske töö ja lapsest saadava rõõmu ja õnnetunde suhet. Ja tulemuseks oli see, et vanemate arvates võtab raske töö 48% nende ajast, jättes mängule ja lustile 52%.

Kõige keerulisem on emadel-isadel harjuda pideva koristamisega. Järgnevad magamatus ja võitlus lapse magama saamise nimel. Ja nii jääbki vanematel päeva jooksul enda jaoks aega ainult umbes 3 tundi. See ilmselt selgitab, miks koguni 32% vastanuist tunnistas, et tunneb emaks või isaks olemisest rõõmu „ainult mõnikord". Põhjus võib olla ka selles, et keskmiselt tuleb beebit esimese eluaasta jooksul süles hoida umbes 2263 tundi ehk 6,5 tundi iga päev. See on ikka parajalt väsitav küll!

Rõõmsaid uudiseid ka! Vanemad tunnistavad, et kõik see raske töö ja vaev tasub ennast ära, kui väikseke sulle vastu naeratab! 38% ütles, et lapse naeratus pakub suurimat rahulolu ja õnnetunnet maailmas ning nad ei vahetaks seda mitte millegi vastu. Vanemad tunnevad rõõmu veel sellest, kui lapsuke omandab uusi oskusi ning muidugi oma kullakese kallistamisest ja musitamisest.

Lapse arengu osas on vanemad üksmeelt - kõige meeldivam ja hinnatum arengusamm beebi esimesel eluaastal on terve öö läbi magama õppimine. Järgnevad kõndimine ja rääkimine.

Kuigi kõik sõbrad ja sugulased tahaks hirmsasti midagi öelda ja õpetada, siis tegelikult tuleks oma abi pakkumine, kui seda pole küsitud, hoopiski ära jätta, sest soovimatud nõuanded ja käsud-keelud käivad värsketele segaduses vanematele hoopis närvidele. Samuti vihastavad vanemaid sotsiaalmeedias jagatavad pildikesed ja kirjeldused ideaalsetest perekondadest, sest koguni 73% on tundnud survet olla samuti „ideaalne".

Facebookiemmede ja nende postituste kohta loe SIIT!