Toitumisnõustaja Erik Orgu sõnul kasutab tema toitumiskava hetkel üle saja raseda. "Õigesti teevad, sest vastasel korral avastavad nad pärast sünnitust enda kehalt kümneid lisakilosid, mis toovad kaasa halva enesetunde, energiapuuduse ja halvemal juhul ka haiguseid," illustreeris Orgu. "Rasedaid on Eestis igal aastal aga üle kümne tuhande ja tekib küsimus, kuidas ülejäänud naised raseduse ajal oma kehakaalu kontrolli all hoiavad" imestas ta.

Tema sõnul aga väärivad kõik naised sünnitusjärgselt normaalkaalu ning sellega kaasnevat head enesetunnet, enesekindlust kui ka rohkelt energiat, et tegeleda nii enda tervise kui ka vastsündinud lapsega. "Tervislik toitumine on tegelikult lihtne, maitsev ja soodne ning naised ei pea magusaisusid alla suruma, sest ka magusaid toite on võimalik teha tervislikult," põhjendas Orgu.

Erik Orgu toitumiskava on aidanud kaalu kontrolli all hoida rohkem kui 600 rasedal üle terve Eesti, kuid varem pole toitumiskava mõju nii põhjalikult uuritud. Seetõttu kutsuvad toitumisnõustaja Erik Orgu ja Eesti Ämmaemandate Ühingu president Marge Mahla kõiki rasedaid uuringusse, milles osalejad saavad tasuta ligipääsu www.erikorgu.ee tervislikule toitumiskavale, mida järjepidevalt jälgides õnnestub hoida rasedusaegne kaaluiive normi piires, tagades nii rasedale endale kui ka arenevale beebile piisav kogus vajalikke toitaineid.

Uuring kestab 13. juunist 13. novembrini 2018, kuid sel perioodil on võimalik liituda ükskõik millises raseduse staadiumis.
Liitu SIIN!