Merle Liivak. “Juss, sa ei saa ju targaks, kui lasteaias ei käi,” ütles mu kuuesele pojale tema samavana sõber, kes on alati armastanud lasteaias käia." On see tõesti ainus viis saada targaks?

Mihkel Raud. “Ei tahaaaaaaa,” kriiskavad mu lapsed unisoonis ning mu pea hakkab ringi käima, sest teatud helisagedused mõjuvad inimese tasakaalu­keskusele hävitavalt." Mis värk väikelastel selle "ei taha"-ga on?

Juhhuu, kauaoodatud suvi on ukse ees! Kogusime tuntud inimestelt inspiratsiooni ja koostasime toimetuse poolt suveürituste kalendri, mida puhkusepäevadel lastega teha – mõni uus mõttetera kulub ju alati ära pere seniste suvetraditsioonide sekka.

Mäng on väikese inimese töö ja oma tööst vajab temagi puhkust. Kui palju aga puhata, et igavus peale ei tuleks? Suuremates linnades on tagatud vanematele suvi läbi võimalus laps lasteaeda tuua. Kui klassikalist maavanaema pole ja vanemadki saavad töölt vabaks vaid paariks nädalaks, siis kas laps jaksab käia terve suve valverühmas?

“Mu ema on öelnud, et elu ilusaim aeg oli siis, kui lapsed olid väikesed. Tütre sündides mõistsin, et senise tempoga töötades jääb mul elu olulisemate hetkede jaoks liiga vähe aega,” avaldab Ingrid Isotamm põhjuse, miks ta valis vabakutselise näitleja elu. Kuidas nad Andres Dvinjaninoviga oma kärgpereelu nii hästi toimima on saanud?

Henry Jakobson: "Klišeena kõlav “Mitte meie ei kasvata lapsi, vaid nemad meid” ei saaks rohkem tõsi olla. Avastan enda juures pidevalt asju, millele ma varem kunagi tähelepanu pole pööranud." Millega võiks üks isa arvestada?

Kes ei armastaks head draamat! Parimal juhul käime elamusi otsimas kinolinalt või teatrilavalt, ent paljudele peredele on draama igapäevaelus lähemal, kui tahaks. Mis suhtemänge me siis pereringis mängime?

Ei tea, mis värk on suurtel inimestel selle “üle äärte” värvimisega. "Nägin alles hiljuti, kuidas kolmeaastaste lasteaiaõpetaja juhendas lapsi olema “hästi hoolikas” ja värvima “ettevaatlikult” värviraamatu pilte, justkui sõltuks sellest kellegi elu," jagab Elis Aunaste.

Beebide ja väikelaste nahk vajab päikese käes erilist tähelepanu, sest on täiskasvanute nahast märksa õhem ja tundlikum. Kuidas seda siis hoida?

Tuulerõugeid peetakse süütuks lastehaiguseks, mis võib aga põdejale palju ebameeldivusi valmistada. Kuidas tüütut tõbe leevendada?

See, mis täiskasvanutele tundub loomulik, on beebile uus. Lisatoiduga alustamisel tasub arvestada nõuannete ja kuldreeglitega, mis muudavad tahke toiduga harjumise kergemaks.

Beebiga reisimine võib olla väga tore, kui enne täpselt läbi mõelda, mida kaasa võtta, mida maha jätta. Õnneks on leiutatud palju universaalseid tarvikuid, et titaga reisimine võimalikult mugav oleks!

“Kas tahaksid, et väikevenna oleks juba suurem, et saaksid temaga mängida?” Seepeale vastas laps, endal silmad suured: “Ei taha, kõige tähtsam, et venna meil on!” See hetk aitas emal mõista, et tõepoolest – tuleb rõõmu tunda sellest, et väikevend olemas on. “Selliste pisikeste toetuskildude abil me perega koos sellest ajast üle kasvasime,” ütleb Monika, rääkides beebi südamehaigusest.

Kogupere õnneakadeemia Mindvalley: Kõige ohtlikum on see, kui õpid vanemaks olemist eelmistelt põlvkondadelt. Kultuur võib olla negatiivne süsteem, mis õpetab sulle vanakooli tarkust. Võib juhtuda, et terved põlvkonnad ei küsi, miks me just nii kasvatame.

"Kuigi meile oli palju kirjeldatud, missugused hakkavad päevad välja nägema, oli seda kõike ikkagi liiga palju – raske oli isegi duši alla minna või süüa. Kümme päeva isapuhkust on liiga lühike aeg. See peaks olema vähemalt üks kuu. Siis oleks emal mugavam." Äsja sarjas “Litsid” säranud näitleja Gerda Johnson naudib praegu kodust elu pisitütre Rosie Lyga.

Juuninumbri leiad poest, seekord kaasas maitsev üllatus sinu lemmikloomale :)