Rõõmsate Laste Festivali korraldati juba kolmandat korda ning igal aastal on korraldajateks olnud grupp vabatahtlikke Pärnu emasid. Et üha kasvavate korralduskuludega toime tulla, küsiti sel aastal külastajatelt esmakordselt piletiraha.

„Meil on hea meel, et festival tõi taas kokku nii palju rõõmsaid peresid. Nende toetuse abil saime päeva veel kvaliteetsemalt ja sisukamalt korraldada ning ka festivali jätkusuutlikkuse tagada. Korraldajatest emadega koos aga otsustasime, et hoolimata edukast festivalist jätkame siiski vabatahtlikult selle väärtuspõhise ürituse korraldamist ning kingime korraldusest üle jääva tulu lastele, kes samuti sellist unistuste päeva vajavad nagu meie festival," selgitas Rõõmsate Laste Festivali peakorraldaja Kati Ruubel.

1000 eurose kingituse saav Heategevusfond Minu Unistuste Päev on 2011. aastal loodud vabatahtlike tegevusel ning toetajate rahastusel baseeruv organisatsioon, mis viib ellu raskelt või krooniliselt haigete laste unistusi, et tuua laste ja nende lähedaste ellu rohkem rõõmu, positiivseid emotsioone ja hingejõudu väljakutsetega toimetulekuks.

Fondi tegevjuhi Kristiina Gabor-Mägi sõnul väärib iga laps oma unistuste päeva. „Rõõmsate Laste Festival korraldas elamusi täis päeva tuhandetele lastele ning tänu festivali korraldajate poolt tehtud kingitusele saame meie täita vähemalt kahe raskelt või krooniliselt haige lapse suurimad salasoovid ning tuua ka nende ellu killukese päikest ja imelisi hetki koos lähedastega," rõõmustas Gabor-Mägi.

Juba kolmel suvel toimunud Rõõmsate Laste Festival toob igal aastal Pärnusse kokku tuhandeid peresid üle Eesti ning kannab endas nelja põhiväärtust: arendav, kodumaine, tervislik ning perede koos tegemist soodustav. Sel aastal leidsid lapsed ja pered festivalilt üle 100 erineva töötoa või tegevuse, suurima kodumaiste lastetoodete disainituru ligi 60 tegijaga, põnevad esinejad, beebide- ja väikelapseala, perepuhkuse ja spordialade tutvustajad ning palju muud.