“Minu esimene lapseootus lõppes emakavälise raseduse tõttu ja õnnetul kombel jäin ilma ka munajuhadest. Arvasin siis, et kibedamaid pisaraid pole võimalik valada. Paraku eksisin,” kirjutab viljandlanna Triinu Tints loos "Kolm rasedust, kaks sünnitust, üks beebi".

“Emme, ma lähen pissile, tule valva mind! Kuulen seda lauset mitu korda päevas, sest minu nelja-aastasel pojal on kollihirm ja ta kardab üksi olla,” alustab kolme lapse ema Janika Mirme oma pere kollivõitluse lugu. Kuidas lapse kartustega toime tulla, vaata loost "Mu poeg kardab kolle!"

Pilkupüüdev tšellist Silvia Ilves pakub kõneainet nii oma muusikalise andekuse kui ka eraeluga. “Oodata neljandat last kolmanda mehega – pole just uhkuseasi,” ütleb ta ise. Kuid vahel teeb elu keerdkäike ja neid pidi tuleb edasi astuda, mitte kurvist välja lennata. "Armastuse käänulised teed" on lugu Silvia teekonnast naisena.

Kui pisipõnnil ei taha kuidagi sõnad tulla, võib abi olla sellest, et sa muudad oma suhtlusviisi temaga. Aga kuidas täpselt? Vaata loost "Kuhu küll need sõnad jäävad?"

“Olin end põhjalikult ette valmistanud sünnituseks, kuid imetamise teemat vaid põgusalt uurinud. Pärast tütre sündi selgus aga, et kahest rinnast beebi söötmiseks ei piisa,” kirjutab Piia Osula teda ja teisigi tabanud raskustest loos "Imetamise algusest. Ausalt ja ilustamata."

“Tean, mis toimub probleemselt käituvate laste kodudes, ja püüan oma peres kõike seda vältida,” räägib kolme lapse ema ja noorsoopolitseinik Katri Bergmann. Suuremate laste vanematele ongi Pere ja Kodu oktoobrinumbris lugu "Miks lapsed kampa kipuvad?"

Tittede ärahellitamine tundub olevat üks suuremaid probleeme ja hirme, millega noorel lapsevanemal tuleb silmitsi seista. Sest see on ju täielik õudus, kui beebi ainult kaisus magama jääb või iga piuksu peale sülle võetakse! Sellel teemal arutleb Laura Kõrvits loos "Vaata, et sa teda ära ei hellita!"

Oktoobris valmistume halloween’iks. Meisterdame WC-paberi rullidest kolle. Kleebime, lõikame ja lõbutseme! Väike Arabella näitab koos emaga ette, kuidas kodu tondirüüsse saada.

Uurime, mis moes on? Mis värvid? Mis mustrid? Mis materjal? Mis püksid? Mis sokid?! Ikka rõõmus meel ja lisaks soojale südamele ka soojad riided. Ärge külmetage, siis on sügis, talv ja kevad sama mõnusad kui suvi.

Kõige tähtsam eeskuju lapsele on ema-isa käitumine. Seega tuleb hästi läbi saada iseendaga ja hoida korras oma suhe, usub näitleja ja lavastaja Robert Annus, üks hiljutise teatrihiti “Kremli ööbikud” lavaletooja.

On paradoksaalne, et ajal, kui meil on nii palju teadmisi aju ja psüühika toimimisest, on üha enam õpilasi stressis või lausa depressioonis. Loos "Kuidas hävitada lapse õpitahe", selgitab Kaire Talviste, miks nad siis ei õpi rõõmuga ja milline on meie roll selles?

Kadi Kriit, tema abikaasa Joel Hernandez-Santoyo ning nende lapsed – kaheksane Sophie ja kahene Hiie – elavad Washingtoni külje all Virginia osariigis. “Elu on siin lõbus,” teatab vastne koolilaps Sophie loos "Washingtonis teisele ringile".

Kas su laps hingab pidevalt läbi suu ja tal on sageli nohu või keskkõrvapõletik? Põhjuseks võib olla suurenenud adenoid.

"Mul on siiani silme ees see natuke kaas­tundlik, aga siiski lootustandev pilk, millega Ida-Tallinna keskhaigla füsioterapeut Triin Jeršov mind vaatas, kui oli mul just diastaasi ehk kõhu sirglihase lahknevuse diagnoosinud". Nii algab lugu teemal, mis puudutab väga paljusid sünnitanud naisi.

“Kui elu läheb liiga rahulikuks, tuleb uus väljakutse leida,” arvab pooleaastase Maria isa, saatejuht ja disainer Martin Veisman.

“Võin terve päeva tervislikult toituda, kuid õhtul olen valmis läbi seina jooksma, et midagi magusat põske pista,” tunnistab Ruth Pukman, kes kõigi oma rasedustega on arstide meelest liiga palju juurde võtnud. Pikelmalt räägime sel teemal loos "Miks arstid kosuvaid rasedaid noomivad?"

Roosoja talust leiab kolmesajale roosisordile lisaks kolm graatsilist roosiaia kuningannat – Christi tütarde Carmeni ja Elisega. Kaunitare ohjab muhe aednikust pereisa Taavi Kivistik.

Kui Kevin Korjus on muidu harjunud kihutama võidusõidurajal, siis aasta algusest korraldab tema peres mähkmerallisid pisitütar Laureen.

Lasteasjade ost-müük-vahetus on kolinud Facebooki-gruppidesse. Kuidas neis orienteeruda ja parimad palad üles leida, vältida kehva kvaliteeti, ülemaksmist ja pettureid? Sellest loos "Moodsalt ja soodsalt."

Palju põnevat lugemist on ka raamatutest ja uues numbris on seegi kord muinasjutt lastele.

Vaata lähemalt Pere ja Kodu oktoobrinumbrit SIIT!