Järgmine Pere ja Kodu filmihommik toimub juba 24.märtsil, kui vaatame üheskoos Eesti filmiajaloo läbi aegade suurimat rahvusvahelist koostööprojekti, animafilmi „Kapten Morten lollide laeval“. Pileteid on müügil Coca-Cola Plaza veebilehel SIIN!

Kaspar Jancise pöörase fantaasiaga film räägib lapsepõlveunistuste täitumisest. Peategelane Morten ütleb oma filmi kohta nii: “Ma ei tea, kes on sinu isa, aga minu isa on igatahes ookeanilaeva kapten. Ka mina tahan tulevikus maailmamerede kapteniks saada ja ma saan ka, ükskõik kuidas. Ma ehitasin endale juba laeva - ühest vanast kingast, ühest kõverast kahvlist ja veel kuuest salaasjast, mida ma ei ütle. Hea laev. Madrusteks on mul putukad, aiast leidsin. Mul olid laevaga pisut teised plaanid, aga meie külla tuli võlur Cucaracha ja võlus mu väikeseks (ma muidu ei ole eriti väikene, ehkki mu kasuvanemad arvavad teisiti). Nüüd ma olengi oma laeva kapten ja mu suur ookeanireis minema siit kolkakülast võib suurejooneliselt alata!”

Film on valminud Eesti, Iirimaa, Belgia ja Suurbritannia koostöös. Filmi valmimiseks on kulunud kokku seitse aastat. Tegelastele on oma hääled andnud Johannes Urke, Marko Matvere, Ülle Kaljuste, Ivo Uukivi, Nero Urke, Priit Võigemast, Jan Uuspõld, Ott Sepp, Margus Tabor, Indrek Ojari ja Argo Aadli.