2. Kaunistage koos lastega oma kodu sära ja sädelusega. Lastele meeldib kõik, mis sillerdab ja kiiskab, riputage kõikjale, ka laste ja enda külge kuusekarda ja ärge unustage vilkuvaid küünlaid.

3. Hõbepaberit kasutades saab teha suurepärase HEAD UUT AASTAT või siis HEAD VANA AASTA LÕPPU sildi. Nende siltidega saab korraldada väga vahvaid pildistamisi.

4. Salvesta oma laste aasta. Võtke üheskoos hetk ja tee telefoniga igast lapsest videoklipp, kus ta räägib, kui vata ta on, mida ta armastab, mis on ta lemmikasjad ja millest ta unistab. Kui teete igal aastal sellised klipikesed, siis peagi on sul unikaalne ülevaade oma laste sirgumisest. Kui telefoniga filmimine pole just sinu teema, siis võta aga pliiats kätte ja kirjuta selle asemel oma lapse mõtteterad hoopis perekonna albumisse

5. Ka laheda läikiva peomütsi valmistamine teeb lapsed väga rõõmsaks. Kogu see ühine ettevalmistamine tekitab lastes tunde, et saabumas on midagi erilist.

6. Valmistage üheskoos põnevaid peojooke, millega vana aasta lõppemist tähistada. Jäätisekokteilid meeldivad lastele alati, aga ka vanast ajast tuttav suhkrurõngas morsiklaasi ääre ümber teeb piduliku tunde. Seda on väga lihtne teha, vaka taldrikule pisut vett või punast siirupit, kasta sinna sisse morsiklaas ja seejärel tõsta klaas kohe suhkruga kaetud taldrikusse. Seejärel lass suhkrul kõvastuda.

7. Pange valmis näksivalik, mida pakute spetsiaalselt kaunistatud laualt või lausa pappnõudelt, millede äärtele saavad lapsed eelnevalt uue aasta saabumise pilte joonistada. Laudlina võib ka sädelevate litrite või kuusekarraga kaunistada.

8. Valige arvutist välja on lemmiklaulud, millega vana aasta ära saata ja uus aasta vastu võtta. Laulge üheskoos ja avastad, et mitte ainult lapsed pole selle üle rõõmsad, vaid ka sina sest ühine laulmine tekitab rõõmsa koosolemise tunde.

9. Tehke vana aasta ära saatmise pauku! Kui lapsed on väikesed, ei pea sugugi ootama keskööni, paberist peopaugutajaid võite rõõmsalt tõmmata ka varem! Hüüdke: “Head vana aasta lõppu” ja kallistage. Saatke vana aasta koos lastega mõnusalt ära, pane nad tuttu ja uue aasta võid juba koos oma armsamaga vastu võtta!

10. Kui aga lapsed on juba suuremad või pole sul midagi selle vastu, et nad keskööni üleval on, siis vaadake üheskoos kindlasti ilustulestikku. Kui sulle endale tundubki, et oled seda juba kümneid kordi näinud, siis tuleta endale meelde, kui väike on sinu laps ja kui vähe on tema seda ilu nautida saanud! Kui see on sinu lapse esimene ilutulestik, siis valmista teda kindlasti paukudeks ette, vastasel juhul võib ta suurest lärmist ehmudes nutma puhkeda.

Ilusat aastavahetust!

Ja esimesel jaanuaril helistage koos lapsega tema sõpradele ja lemmiksugulastele ning soovige: “Head uut aastat!”