Peske pesu. Las laps aitab sul eristada tumedaid, heledaid ja värvilisi. Või sorteerida sokke ja panna koos sinuga pesu kuivama, kas või sulle pesulõkse ulatades. Jällegi igapäevane töö, mida koos sinuga tehes mõistab ta, et puhtad riided ei teki iseenesest. Lisaks on nii reaalne võimalus, et kui ta on kunagi kodust välja kolinud, ei too ta sulle aeg-ajalt oma musta pesu kotte meelelahutuseks.

Koristage. See võiks alata tema enda mänguasjadest: päeva lõpus kolib iga lelu oma kohale tagasi. Koristamise teeb lihtsamaks see, kui igal asjal ka on reaalselt oma koht, näiteks on kõik autod ühes kohas, nukud teises, raamatud riiulis, klotsid kastis jne. Lisaks võiks lapsele selgeks teha, et katkised asjad visatakse ära (kui neid parandada ei anna, loomulikult). See peaks motiveerima teda oma asjade eest ka paremat hoolt kandma. Loomulikult võid last kaasata ka ülejäänud kodu koristamisse ja mida vanem ta on, seda rohkem. Aga sellega ei tasuks siiski hoogu minna, kogu kodu korras hoidmine pole siiski nelja-aastase töö.

Katke laud. Kahjuks on see tänapäeval välja surev traditsioon. Perekonnad söövad õhtust sageli eri aegadel, lastel lubatakse seda teha oma toas ja meestel televiisori ees. Perekondlikke õhtusööke võiks aga siiski au sees hoida ja õpetada lapsele, kuidas ilusti lauda katta. Kus pool käib kahvel ja kus nuga, kus joogiklaas.

Kallis lapsevanem, milliseid elementaarseid oskusi sina enda lastele juba maast-madalast õpetad, et tal tulevikus lihtsam oleks?