Kaaneloo sünd oli pika protsessi jätk – aasta aega reisis Pere ja Kodu koos Evelin Ilvesega mööda Eesti koole, tunnustades meie parimaid koolikokkasid. Meie lapsed söövad ju iga päev koolis portsu sööki, mis võiks olla tervislik ja mitmekesine hoolimata kesistest rahalistest võimalustest. Pika protsessi tulemusel valmis raamat „Söögivahetund. Koolikokkadelt kodukööki“. Igal juhul on meie ajakirjale oluline see töö, mida Evelin on teinud tervisliku toitumise propageerimisel.

Paljudes peredes tekib huvi tervisliku toitumise ja mahetoidu vastu koos lapse sünniga. Evelin on see huvi lapsepõlvest saati. „12aastaselt hakkasin ise kooke küpsetama. 14-aastaselt tegin ema sõbrannadele sünnipäevakooke – lihtsalt meeldis.“ Tütar Kadri Keiu tervislikule toitmisele on Ilveste pere pööranud tähelepanu esimestest elupäevadest peale. Pere põhimõte on, et esimesed kaks eluaastat on olulised lapse maitsmismeele arengule. Sel perioodil ei maitsestanud nad lapse toitu ei soola ega suhkruga.

Intervjuus räägib Evelin Ilves ka sellest, kuidas jooga aitab stressi leevendada ning kuidas ta hiiglaslikult pingutab, et tervislik püsida. Samas möönab, et töögraafik on tihe ja kui presidendipaari välisvisiidi päevakavas on kümmekond kohtumist, siis ikka juhtub sekka mõni ebatervislik pala või klaas veini. „Arvan, et läänemaailmas on imeinimene see, kes suudab tasakaalus püsida – keskkond ju lammutab,“ ütleb Evelin.

Ta räägib lähemalt oma armastusest Aasia vastu ning sellestki, miks ta vältis aasta jagu intervjuude andmist ning „meediapaastu“ pidas.

Taustast niipalju, et kui ilmus ajakirja Kroonika kõmuline esikülg, läks järgmisel tööpäeval meie ajakiri trükki. Kõik oli juba valmis ning muuta ei oleks saanud enam midagi.

Loe lähemalt ajakirjast Pere ja Kodu, mis homme jõuab tellijateni ning ülehomme poelettidele või meie elektroonilisest väljaandest siit....