Kui aga usk ja maagia kõrvale jätta, siis mida arvavad lapsevanemad ja ka teadlased nime mõjust inimese elukäigule? Kas sina oled enda laste puhul märganud, et nimi mõjutab nende saatust?

"Kui me kaheksa aastat tagasi vanemale pojale nime valisime, tuli Kevin väga kiirelt ja loomulikult," räägib Ulvi Tüllinen. "Igal pool maailmas ühtviisi hääldatav, lihtne ja ilus poisslapse nimi. Lisaboonu­seks näitleja Kevin Costneri mehelikkus. Ei mõelnud me tol hetkel pikemalt ei nime tähendusele ega sellele, kas ja kuidas see poja tulevikku võiks mõjutada."

Miskipärast hakkasid nad äsjasündinud poega aga hoopis Fjodoriks kutsuma. "Ilmselt olime mehega vaadanud lapsepõlves liiga palju multikat “Kolm sõpra Prostokvašinost”, kus tegutses ontlik ja tubli poiss hüüdnimega Onu Fjodor," nendib Ulvi.

Nii hüüti poega Fjodoriks 9. elukuuni, kuni naabrid hakkasid juba manitsema, et võiks ikka õiget nime tarvitada. "Võtsime neid kuulda, kuid koos sellega muutus ka terve meie elu. Vagurast beebist sai mõne nädalaga mürakaru, kes ei püsinud enam pudeliski paigal."

“Arengulised iseärasused,” ütlesid tuttavad. Jah, ilmselt olidki. Aga miski sees ikka kripeldas: äkki on asi nimes, mis nii totaalse muutuse kaasa tõi? Oli ju filmi “Üksinda kodus” tormakas peategelane samuti Kevin.

Loe rohkem Pere ja Kodu jaanuarikuu digiajakirjast.