1. Veeda oma suurema lapsega ägedaid kahekesi-päevi

Võtke ette vahvaid füüsilisi tegevusi — seikluspargid, paadisõidud, matkad metsades ja rabades. Need on asjad, mis jäävad sinu uue beebi saabudes mõneks ajaks tagaplaanile. Räägi oma suuremale, et praegu viid sina teda nendele seiklustele, kuid tuleb aeg, kus tema on juhendajaks oma nooremale õele või vennale.

2. Meisterdage koos perekonna aaretekarp

Võtke lihtne puust karp, lase see lapsel kaunistada värvide ja kleepsudega ning pange sinna sisse ese, mis teile mõlemale oluline on. Leppige kokku, et sinna hakkategi oma perekonnaaardeid koguma. Lapsel on hea tunne, et ta on millelegi suurele ise alguse teinud. Kui sa lõpuks räägid talle, et tulemas on pisike pereliige, siis pange sinna üheskoos ka näiteks ultraheli pilt.

3. Muretsege suure lapse voodi

Olge üheskoos elevil sellest, et temast on saamas suurem õde või vend ja arutlege, kus vanemad lapsed kodus magavad ning ostke või ehitage koos isaga suure lapse voodi. (Las see olla tema jaoks oluline sündmus, mitte ehmatus teatest, et ta on ühel päeval suure abieluvoodi kõrval olevast pulgavoodist teise tuppa tõstetud.) Muuda see kolimine talle hoopis pidulikuks suurekskasvamise sündmuseks. Lase tal endal ka voodipesu valida, olgugi seal peal sinu meelest napakad multikakangelased. Alles siis, kui ta on oma uuest voodist vaimustuses, uuri, mida nüüd selle pulgavoodiga teha ja ta pakub ise, et selle jätame beebile.

4. Seadke koos sisse suure lapse mänguasjakast

Räägi oma vanemale lapsele, et on mänguasju, mida võib uue beebiga jagada, kuid on ka selliseid mänguasju, mis on ainult tema omad. Valige välja koht, kus hakkate hoidma suure lapse mänguasju ja lase lapsel oma valik teha. Ära hakka temaga mingi karukese pärast kauplema. Peaasi, et ta kõik väikesed legotükikesed ja puzzled enda omaks tunnistaks. (Need on beebile ohtlikud ja ka suurem saab olema väga häiritud, kui tema olulistest kollektsioonidest olulised tükid kaduma lähevad. Nende mänguasjade jaoks, mis beebile on ohtlikud leidke kõrge koht ja hakake ka kohe harjutama, et pärast mängimist lähevad need alati oma kohale tagasi.

5. Valige koos beebile riideid

Sorteerige koos suurema lapse väikseksjäänud beebiriideid. Räägi talle seejuures lugusid sellest, kuidas ta ise väike beebi oli. Imestage sokikesi vaadakes, kui pisikesed olid tema jalad ja kiida, kui ilusaks suureks lapseks ta on kasvanud. Tüdrukutele pakub see kindlasti huvi ja võite mõne eriti pisikese riideeseme isegi tema beebinukule kinkida.

6. Seadke koos sisse beebituba

Ka beebituba või tema asjde nurgakest võite koos sättida ja küsi oma suuremalt lapselt, kas tal on soovi mõni tema meelest tõeliselt vahva pilt beebivoodi juurde panna. Kui tal huvi ei ole, siis ära käi peale. Kogu sinu ja tema ühine tegevus ei pea ka tulevase beebi ümber käima.

7. Leia oma lapsele trenn

Kui oled seni seda edsi lükanud, siis nüüd on õige aeg ta panna trenni alal, mis teda huvitab, milles ta tõenäoliselt ka edu saavutab ja mis toimub teie pere jaoks logistiliselt heas asukohas. Kui need komponendid suurema lapse trenni jaoks paika saad, olete kõik õnnega koos. Suurem laps saab kogeda eduelamusi ja ehkki sinul jääb varsti tema jaoks vähem aega, ei tunne ta ennast kõrvalelükatuna, sest ta ei usu elu sees, et sel ajal, kui tema on trennis, teed sina kodus beebiga midagi veel lahedamat. Nii ülipõnev see mähkmete vahetamine tema silmis nüüd ka pole.
Arvestage sellega, et trennis käimisest peaks saama kohe alguses isa ja lapse ühine tegevus ja vastutus. Kui isa hakkab teda alles siis viima-tooma, kui beebi sünnib, siis võib laps ennast tõepoolest sinu poolt kõrvalelükatuna tunda.

8. Loe talle raamatuid ja vaadake koos albumeid

Õhtune ettelugemine võib nüüd sisaldada uusi teemasid. Loe talle ka neid raamatuid, kus räägitaske suureks õeks või vennaks olemisest. Vaadake koos ka tema enda beebialbumeid ja räägi piltide juurde temast armsaid lugusid. Jutusta ka enda õdedest-vendadest ja sellest, kuidas te koos kasvasite.

9. Mõelge välja oma salasõna

Kui sa räägid talle, et beebiga tuleb sul peagi palju tegeleda, siis paku, kas te ei võiks välja mõelda salasõna või koodi, mille ta sulle sosistab, kui talle tundub, et oled rohkem beebiga, kui temaga. Leppige näiteks kokku, et kui tema ütleb salasõna, siis teed sina talle suure kalli.

10. Veetke mõnusalt aega koos vanavanematega

Sinu suurem laps ei peaks ennast vanavanemate juurde pagendatuna tundma, kui beebi saabub. Kui tead juba praegu, et kavatsed neid mõne aja pärast lapsehoidmisse kaasata, siis saada nad juba nüüd koos suurema lapsega mõnikord mänguväljakule. See seob neid omavahel ja annab ka