Kui lastele nii väga toiduga mängimine meeldib, siis vaadake siit, kuidas seda tsiviliseeritult ja lõbusalt üheskoos teha.

Riisipüük
Iga laps saab ühe paari kudumisvardaid ja taldriku, millel on väike kuhi toorest riisi. Hunnikud peavad olema kindlasti ühesuurused! Nüüd peavad lapsed riisi kudumisvarraste abil üle taldrikuserva tõstma. Lükata ei tohi! Võidab laps, kelle taldrik saab esimesena tühjaks.

Jahumäe laialikandmine
Taldrikule pannakse jahuhunnik ja patsutatakse käega veidi kõvemaks. Jahumäe otsa pannakse hamba- või suupistetikk. Nüüd proovivad lapsed kordamööda jahumäest lauanoa abil ühe tüki välja tõsta. Lapsed, kelle korra ajal tikk ümber kukub, langevad mängust välja ja tohivad vaid hambatiku uuesti kiiresti püsti torgata. Milline jahumäekaevur on kõige osavam ja jääb viimasena alles?

Šokolaadimusi veeretamine
Lapsed istuvad ümber laua. Keskel on taldrik väikeste šokolaadimusidega. Kaks vastamisi istuvat last saavad kumbki täringutopsi, kus on kolm täringut. Täringuid veeretatakse nii kaua, kuni täringu punktide arv on 8. Siis antakse täringutops kiiresti parempoolsele naabrile. Mäng kestab samamoodi nii kaua, kuni mõlemad topsid jõuavad ühe ja sama lapseni. See laps tohib siis endale taldrikult ühe šokolaadimusi võtta. Siis annab ta ühe täringutopsi enda vastas istuvale mängijale ning mäng jätkub samamoodi. Mäng saab läbi, kui taldrik on tühjaks söödud.

Kummikarumuinasjutt
Lapsed istuvad ümber taldriku, millel on erinevad maiustused. Mängujuht alustab ühe loo rääkimist, kus esineb võimalikult palju liitsõnu, mis algavad sõnaga ’kumm’: kummisaapad, kummipüksid, närimiskumm, kumminukk jne. Niipea kui öeldakse sõna ’kummikaru’, tohivad lapsed kiiresti võtta taldrikult ühe maiustuse. Kõige rohkem maiustusi saab see, kes hoolega kuulab ja kiiresti reageerib.

Jogurtiga söötmine
Seda lõbusat mängu saab mängida kahe või rohkema mängupaariga. Lapsed moodustavad paarid ja istuvad vastamisi. Igale lapsele seotakse ümber kaela üks köögirätik, et riideid kaitsta. Nüüd seotakse kõigi laste silmad kinni. Igas paaris võtab üks laps lusika ühte kätte ja jogurtitopsi teise kätte ning hakkab toitma oma mängupartnerit, kelle silmad on samuti kinni seotud. Võidab see paar, kes jogurti esimesena söödud saab. 

Komm jahus
Taldrikule asetatakse paberisse keeratud komm. Kommile valatakse ühtlase kihina nii palju jahu, et kommi enam näha pole. Nüüd lõikavad lapsed järgemööda noaga jahusse. Kui keegi puudutab kommi, võib ta proovida seda kätte saada. Tingimuseks on, et kommi tohib välja õngitseda ainult suuga, see tähendab huulte ja hammastega. Ka taldrik ei tohi proovimise ajal paigast nihkuda. Kes saab kommi endale? Variant: kui esimene komm on kätte saadud, peitke jahu sisse uus komm, kuni iga laps saanud nina valgeks.

Klassika: riukalik šokolaad
Lapsed veeretavad kordamööda täringut. Kes kuue veeretab, paneb pähe mütsi, kaela salli ja kätte kindad, võtab kätte noa ja kahvli ning püüab laual oleva šokolaadi lahti pakkida. Seejärel püüab laps šokolaadi tükkideks lõigata ja süüa. Kui esimene on ampsu kätte saanud ja mõni teine laps veeretab kuue, paneb ta riideesemed endale selga ja proovib samuti šokolaadi süüa. Mäng kestab nii kaua, kuni šokolaad on ära söödud. Variant vanematele lastele: šokolaad pakitakse kunstiliselt, et lahtipakkimine oleks raskem.

Kui ka teie kodus on ka mõni vahva toidumäng leiutatud, siis pange see siia kirja! Lõbusat mängimist!