1. Su lapsele meeldib koos sinuga lugeda

Paljud lapsevanemad naudivad oma lastele lugemist — see on üks parimaid viise, kuidas ka kõige energilisemad lapsed hetkeks maha rahustada ja keskenduma saada. On tõestatud, et lastele ette lugemine arendab nende kujutlusvõimet, sõnavara ja uudishimu.

Lapsele ette lugemine võib tunduda kummalisena inimestele, kes sellega ise lapsepõlves harjunud pole, aga see on tegevus, mis tasub endale sisse harjutada. Suurem omavaheline lähedustunne ja head mälestused on garanteeritud!

2. Su laps kasutab raamatuid õppimiseks

Cornwelli ülikooli teadlased on avastanud, et pildiraamatud on parim viis, et lapsed õpiksid rääkima ja erinevaid objekte eristama. Imikud, kelle lemmikviis end lõbustada on pildiraamatuid sirvida ja neile näpuga osutada, on tulevikus suure tõenäosusega lugemishuvilised. Samuti on neil kergem omandada erinevaid verbaalseid oskusi.

Vanemad, sünnipäevadeks paluge külalistel lapsele tuua just raamatuid!

3. Su laps toob sulle endale ette lugemiseks raamatuid

Emadel ja isadel on alati kiire. Pesemist vajavate riiete hunnik kõrgub alati taevani, lapsed on kogu aeg näljased ja imikud üritavad salaja treppidest üles ronida. Kas hetkel, mil laps sulle raamatu ette lugemiseks ulatab, on sul hädasti vaja midagi muud teha? Arvatavasti. Kas lapsele ette lugemine on tulevikku ja su lapse arengut arvestades väärt oma toimetuste edasi lükkamist? Kindlasti.

4. Sa avastad oma lapse pidevalt raamatuid sirvimast

Tavaliselt võid olla kindel, et kui majas on haudvaikus ja sa oma lapse kilkamist või mürgeldamist ei kuule, siis toimub midagi kahtlast. Teine võimalus on, et su laps on leidnud omale mugava koha ja on ümbritsetud raamatuvirnaga, mida ta usinalt uurib. See on kindel märk, et su armsakese puhul on tegemist lugemishuvilisega, isegi kui lugemise asemel uurib väikelaps raamatute illustratsioone.

5. Su laps märkab tähti ja sõnu enda ümber

Laps, kes autoga poest koju sõites tagaistmel istudes usinalt aknast välja vaatab ja sulle poeakendel või reklaamtahvlitel nähtud tähti või sõnu kisab on valmis õhinal tähti ka õppima hakkama. Leidke koos poest lapsele huvi pakkuv raamat ja võtke aeg, et laps selle sinu juhendamise ja toetuse abil läbi võiks lugeda.

Allikas: huffingtonpost.com