Sõidad nädalaks lastega puhkama. Lapsed saavad rannas möllata, kohvikutes ja muuseumides käia ning on pärast šokolaadi­pruunid ja energiat täis. Aga ema on lõputust laste tagaajamisest ja oma soovide allasurumisest väsinud ning küsib nukralt: „Millal mina puhata saan?“ Kõlab tuttavalt?

Vanemad ei tohiks puhkusi planeerides ära unustada ka iseennast. Mis oleks mõnusam kui viia lapsed vahepeal vana­vanemate juurde ja võtta kahekesi ette üks nädalalõpp spaas või kasvõi oma kodus? Aga minusugusele introverdile oleks sellest veel mõnusam minipuhkus ihuüksinda keset loodust – kas telgis või mõnes üürimajakeses. Pärast seda on enda akud täis laetud ja jaksan jälle lastele tähelepanu pühendada.

Katariina

Rutiinist välja

Meie pere puhkab suvel rutiinist. Kõik, mis aasta jooksul nii harjumuspärane, jääb suvel pausile, olgu selleks kindlatel kellaaegadel söömine või laste kell kaheksa voodisse saatmine. Suvel elame teises rütmis, välja arvatud hommikused ärkamised. Nende puhul armastavad mu lapsed rutiini väga ja ärkavad ka suviti kell seitse. Pole ju aega, mida magamisele raisata, eriti kui juba ärgates on väljas soe ja liivakast ootab.

Britt

Sõpradega elamusi hankima

Olen õnnelik inimene, sest juba varasest nooruspõlvest on mul kaheksaliikmeline sõbrannade punt, kellega ka nüüd pidevalt aega veedame. Kui me peredega väljasõidule läheme, on meil kambas lapsi rohkem kui täis­kasvanuid. Sellised reisid vajavad veidi enam planeerimist, aga ühine seiklusrõõm laste silmis on kirjeldamatu. Neile jäävad kindlasti vahvad lapsepõlve­mälestused ja võib-olla ka sõbrad kogu eluks. Oleme koos külastanud Eesti saari ja sadamaid. Näiteks möödunud aastal käisime jalgratastega Kihnus, sel suvel ootab meid seiklus Kõiguste sadamas.

Gisela

Võtame kõik puhkused rõõmuga vastu

Minu jaoks on „puhkus“ tohutult suur sõna ja võib tähendada mida iganes! Vahel läheb puhkuseks vaja lennukit, vahel lihtsalt tooli või inimestevaba ruumi. Suvised puhkused seonduvad mulle Eesti, tema eri nurkade ja nägudega. Võtan ühtviisi avatud meeltega vastu kõikvõimalikud puhkused – pikad ja lühikesed, lastega ja lasteta, telgis ja hotellis, linnas ja maal. Peaasi, et on ruumi üllatusteks ja elamusteks.

Grete