Emme, teeme veel ühe ringi!

Meie õhtused kaardiringid

Üheks minu viimase aja superleiuks on värske brändi Muhulife Pere õhtulaua vestluskaardid! Kaardid näevad ägedad välja (on saanud ka sel aastal mitu disainiauhinda!), aga mis peamine – nad päriselt ka töötavad – südamlike vestluste algatajatena! Meie pole neid küll õhtulauas kasutanud, vaid pigem hoopis õhtuti magamaminnes, et võtta päev kenasti kokku ja mõelda selle peale, mis näiteks täna hästi lõhnas, mis nõudis täna julgust või pingutust, mis üllatas. Pean ütlema, et kui on vaja lapsed kiirelt magama saada, siis ei ole neid kaarte mõtet magamistuppa kaasa võtta. Meil tuli kokku ikka üsna mitu kaardiringi ja ka siis pidin ise otsad kokku tõmbama, sest neid kaarte ja mõtteid, mida nad äratavad, on ju palju! Lisaks sellele tahtis iga laps teise inimese küsimusele ka ise vastata. Ja ma nägin reaalselt, kuidas nad õppisid läbi sellise kaardiringi ka üksteist paremini kuulama (või vähemalt treenisid kannatlikkust). Kaardid toimivad ka naisteringis ja iseendaga, muide! Vestluskaardid loodud ühe armsa pere poolt, kes on kõik küsimused ise loonud ja läbi testinud – neid selle käigus muutnud, täiendanud, äravõtnud ja lisanud. Ja seda pühendumist on tunda.

Mina tahan olla üükakk!

Teiseks lahedaks leiuks on võrukeelsete sõnumitega Üükaku pusad ja T-särgid! Ehkki nad on tegutsenud juba üle aasta, leidsin mina nad alles nüüd ja vaimustusin! Nii keeruline on leida toredaid pusasid, millel oleks ka selline sõnum, mida on rõõm kanda ja mis oleksid veel kodumaise disainiga. No mõned õnneks ikka on veel, aga neid võrukeelseid sõnumeid on ju veel eriti uhke rinnal eksponeerida! Lisaks kirjale saab pusale valida ka laheda geomeetrilise disainiga pilte. Meie neiud on suured pusadefännid, seega meil lähevad need õigesse kohta. Ja kuna neidusid on kolm, saavad nad ju üksteise pusade pealt lausa kolm võrokiilset sõna ära õppida.

Nagu ootaks jõuluvana!

Minu absoluutse toiduteemalise lemmikleiu tiitli pälvib Membo.ee – kodumaine väikeettevõte, mille põhimõtteks on värske toit igalt poolt kokku koguda ja see siis kas teisipäeviti või neljapäeviti kulleriga sinuni toimetada. Kogu kraam tellitakse sinu soovi alusel ette ja korjatakse-valmistatakse-pakitakse tootjate poolt sulle õigeks päevaks kokku. Saadaval on palju mahetooteid, ent hinnad on kohati isegi madalamad kui poes, sest nad toovad toidu otse tootjatelt ning neil ei ole suuri personali- ja poepinnakulusid. Vaid välismaised maheviljad, mida Eestis parasjagu ei kasva, tuuakse Hispaaniast. Mina armastan tellida sealt puuvilja- ja köögiviljakaste, kuhu on kokku kogutud hetkel hooajalised viljad. Ja päriselt ka, iga kord, kui meie peres on membopäev, valdab meid tunne nagu ootaksime jõuluvana – lapsed jooksevad kilgates kullerile ja kastidele vastu. Ma ei liialda! Sest me ikka sööme ju silmadega ja kellele ei meeldiks värvilised värsked viljad! Membo äppi on ka supermugav kasutada, nii et ma soovitan südamest järele uurida, kui vähegi kõnetab.

Jaga
Kommentaarid