„Septembris lisandub iga päev kaks-kolm uut kooli, kuu lõpuks oleme kahe aastaga paigaldanud kokku 150 tasakaaluliini ehk kolmandikku Eesti koolidest. Selle numbriga on Euroopa rekord tehtud ja võime täie kindlusega väita, et Eestist on saanud slackline maa,“ lausus Vahesaar.

Üle-eestiline projekt saab teoks juba teist aastat järjest Tartu Ülikooli liikumislabori eestveetava programmi Liikuma Kutsuv Kool, Heategevusfondi Aitan Lapsi ja Eesti ühe tuntuma kaubamärgi Mesikäpp koostöös. Projekti eesmärk on jõuda igasse Eestimaa nurka ning eelkõige julgustada ja ärgitada neid, kes täna kõige vähem liiguvad. Ettevõtmise raames soovitakse aidata lapsed liikuma – mängulise, sotsiaalse ja meelelahutusliku liikumistegevuse kaudu.

Uuenev kehaline kasvatus liikumisõpetuseks toetab erinevate elustiili ja vaba aja liikumistegevuste sissetoomist kooli – oluline, et õpilane saaks koolis õpitut kasutada ka väljaspool kooli. Slackline’i saavad nii õpilased ja kui ka õpetajad kasutada liikumisõpetuse tunnis, vahetunnis kui koolivälisel ajal arendamaks oma osavust ja koordinatsiooni.

Tasakaaluliinid koos liikumist toetavate abinööride ja juhistega paigaldab Eesti koolidesse käesoleva septembri jooksul Slackline.ee, lisaks korraldatakse kehalise kasvatuse õpetajatele ja huvilistele lühikoolitused. Koolide tarbeks toodeti ka slackline koolitusvideod.

2022. aastal projektiga liitunud koolid leiad siit ning 2021. aastal liitunud koolid siit.

Jaga
Kommentaarid