„Rahvusraamatukogu ja Apollo ühine perehommik leiab aset hõimupäeval ja sel korral pühendume hõimurahvastele,“ kõneles perehommiku programmi ettevalmistanud rahvusraamatukogu elamusõppe spetsialist Ülle Kullamaa.

Kullamaa kõneles, et perehommikul piilutakse keelepuu oksarägastikku, otsitakse riiulitelt sinna sügistuultega kandunud keelepuu lehti, meisterdatakse vanapaberist vahvaid asju, kuulatakse ja loetakse hõimurahvaste lugusid, tõmmatakse loosi ja leitakse vastuseid põnevatele küsimustele. Iga lahendatud ülesande eest saab küsida templikaardile templi ja kui kaart on täidetud, saavad lapsed Lido bistroos templikaardi esitamisel pannkoogid 50% soodsamalt.

Rahvusraamatukogu Solarise saatkonna kõrval asuvas Apollo raamatupoes saab proovida kätt minilõuendite kaunistamisel Vunderi kunstistuudio näpunäidete järgi. „Minilõuendeid saab kaunistada Cup of Therapy teibi ja tindipliiatsitega, mille on kujundanud hõimurahva disainer Matti Pikkujämsä,“ kõneles Apollo Kaupluste turundusjuht Ardo Krass, kes lisas, et hea uudis on see, et perehommiku toimumise päeval on Apollo Solarise raamatupoes kõik lasteraamatud 15% soodsamad.

Kahetunnise ürituse lõpus loeb Nele-Liis Vaiksoo ette katkendi raamatust „Rahvajuttude aastaring. 52 muistendit ja muinasjuttu„. Sama raamat loositakse välja perehommiku tegevustes osalenute vahel.

Programmiga saab tutvuda veebilehel https://rara.ee/perehommik ja RaRa Facebooki-lehel.

Järgmised perehommikud toimuvad sel aastal 19. novembril ja 17. detsembril.

Jaga
Kommentaarid