Järgnevatel nädalavahetustel toimetavad PROTOs ettevõtted, ühendused, haridusasutused ja teaduse populariseerijad, kes korraldavad harivaid ning põnevaid meisterdamise ja leiutamise töötubasid. Veel toimuvad seikluslikud ja lõbusad mängud, millest saab osa võtta kogu perega.

PROTO Avastustehas

Esimene leiutajate nädalavahetus toimub 5.11-6.11. Tallinna Polütehnikumi tudengid viivad läbi elektrimootori ja kõlari ehitamise töötubasid. NOBE toob PROTOsse stiilsed, trendikad ja Eestis ehitatud elektriautod ja haagised. PROTO avastustehase Leiutajate labori töötubades püüame kartulist särtsu välja võluda. Lisaks kerkib PROTOsse imeline 16m2 suurune LEGOlinn töötavate karussellide, sõitvate rongide ja linnameluga.

PROTO Avastustehas

Teisel nädalavahetusel, 12.11–13.11, jätkame Tallinna Polütehnikumi ja PROTO Leiutajate labori töötubadega. Uudistamiseks on väljas NOBE elektriautod ja Eesti suurim LEGOlinn. Päästeamet toob PROTOsse põneva hädaolukordadeks valmistumise VR mängu ning tutvustab, milline peaks olema iga inimese kriisivaru, et ootamatutes olukordades toime tulla.

NOBE autod

Leiutajate kuu lõpetab 19.11–20.11 nädalavahetus, mis toob PROTOsse AHHAA teaduskeskuse etenduse „Särisev elekter“. Vaatame lähemalt jõudu, mis paneb liikuma terve moodsa maailma! Näeme, kuidas elekter mõjutab meid ja meie ümber olevat maailma ning kuidas see magnetitega seotud on. Avatud on erinevad töötoad ja Päästeameti põnev hädaolukordadeks valmistumise VR mäng.

Igal nädalavahetusel on avatud ka PROTO leiutajate maailm.

PROTO avastustehas on koguperekeskus, kus teadust ja leiutisi tutvustatakse uudse VR-tehnoloogia kaudu. PROTO asub Noblessneri sadamalinnakus aadressil Peetri 10 ja on avatud teisipäevast pühapäevani kell 11–18.