Mind on kõik need 15 aastat, mil olen ema olnud, imestama pannud, kuidas lapsed tõukavad meid tegema asju, mida me iial poleks arvanud, et teeme. Asju, mida meile muidu ei meeldikski teha.

Ma ei armasta külma. Üldse. Iga esimese lumesajuga tunnen, kuidas tervet mu keha pealaest jalatallani haarab judin, millega saab alguse üks tohutu pikk kevadeootus. Enne lapsi ronisin külma saabudes kapslisse ja jäin lugema päevi, millal päike jälle ninaotsa hakkab soojendama ning päevad öödest pikemaks muutuvad. Teades, et lastel käivad talveootuse juurde suur rõõm ja kelgumäed, olen aga ennastki nende tuules ikka ja jälle välja ajanud ning nende rõõmust isegi rõõmu tundnud.

Sel aastal ootab meid miski, mida ma eales poleks arvanud, et ma vabatahtlikult teeksin.

Sel aastal aga ootab meid miski, mida ma eales poleks arvanud, et ma vabatahtlikult teeksin. Kohe detsembri algul tegi päkapikk lastele suure üllatuse ja pistis tervele perele sussi sisse rongipiletitega kutse Lapimaale, jõuluvanale külla. Vahest sai see päkapikk innustust meie novembrinumbri Lapimaa reisikirjast... oh seda rõõmu laste silmis! Ja olgugi et olen tõeline soojalemb, on mindki haaranud kummaline elevus ja ootus... on ju jõuluaeg. Milline see päris-päris jõuluvana ja jõulumaa siis ikkagi on? Kindlasti maagiline.

Laseme siis sel imede kuul lahti aasta jooksul kogunenud raskustest ja igapäevamuredest ning lubame jõulumaagial enda sisse pugeda. Läheme kaasa laste siiraste tunnete ja soovidega ning leiame detsembrist vaid kõige ilusamaid tundeid, mida endaga kaasas kanda. Et seda tunnet ja maagiat paremini kätte saada, tegime Pere ja Kodu veebilehele esmakordselt interaktiivse advendikalendri – leia see meie kodulehelt siit. Igal hommikul kuni jõuludeni välja saavad lapsed avada seal ühe aknakese, mis viib nad ilusate lugude maale. Kõik jutustused on meie endi lugejate looming, illustratsioonid joonistas meie kauaaegne illustraator Kristel Karp. Muinasjutud luges sisse Katariina Libe ning kalendri aitas interaktiivseks muuta Anna Plukk.

Ilusat detsembrit, maagilist imede aega ja nauditavat kuulamist!

Lotte suur seiklus tuleb taas!

Meil on hea meel teada anda, et kevadel erakordselt paljusid lapsi rõõmustanud Lotte etendust näeb uues kuues 2023. aasta detsembris. Janno Põldma kirjutatud loost „Lotte ja kadunud jõuluvana“ sünnib lavastaja Ain Mäeotsa abiga Saku Suurhalli laval taas erakordne vaatemäng. Piletimüük algab 7. detsembril piletitasku.ee.

Jaga
Kommentaarid