Hingamispaus enne keelamist

Mulle tundus raske kohe nii suurelt alustada, mistõttu võtsin plaani teha paus iga kord enne kui tahan last keelata ja mõelda, kas see on vajalik. Jah, me võime minna jalutama, aga pärast söömist. Jah, sa võid pidžaamas olles taimi kastma minna. Jah, mängi oma autodega kauem kui tahad. Ja märkamatult on just need hetked, mil ma loobun keelamisest, olnud ühed toredamatest.

Vahet pole, kas sa otsustad teha täieliku „jah-päeva“ või lihtsalt proovid igapäevaelus omada jaatavamat suhtumist: lapsed ei taha tegelikult üldse nii palju. Pannes tähele, mida kõike sa tegelikult pidevalt keelad, võid sa aru saada, et laps ei küsigi alatasa ainult magusat või multikaid. Suure tõenäosusega tahab ta lihtsalt rohkem sinu aega ja tähelepanu.

Jah, ma pean siiski teda aeg-ajalt keelama, eriti nende palvete osas, mis pole kuigi turvalised (näiteks mänguväljakule minek oma isa kingades, mis on tema jaoks absoluutselt liiga suured), aga see pole enam minu jaoks refleks. Ning mis peamine: mu laps tunneb nüüd ise, et tema soove võetakse rohkem arvesse ning kui miski on keelatud, siis kindla põhjusega. Lõppkokkuvõttes saame me mõlemad uude aastasse minna palju õnnelikumatena!

Allikas: parents.com

Jaga
Kommentaarid