* E-kutsed (Facebook, Twitter, e-mail) on ebausaldusväärsed. Sel moel edastatud kutse võib sattuda näiteks rämpsposti hulka, lapsevanem ei pruugi seda kirjadetulvas märgata või võib selle kogemata kustutada. Kindlam on paberkutse või helistamine.

* Vali, keda peole kutsud. Mida rohkem on nimekirjas pooltuttavaid, seda suurem on tõenäosus, et nad jäävad tulemata. Head sõbrad ja sugulased ei vea alt, sest nad hoolivad ja tunnevad huvi, teistel võib olla üsna ükskõik.

* Lasteaiarühma puhul võid paluda õpetajate abi kutsete edastamisel. Selle asemel, et kutseid kappidesse pista, anna need hoopis õpetajate kätte ning palu neil need vanematele anda.

* Väikelapse sünnipäeva puhul anna kutsed võimalusel kohe lapsevanema kätte. Sellega välistad võimaluse, et kutse kaob lasteaias kappi riiete vahele või ununeb koolikotipõhja.

* KINDLASTI kirjuta kutse peale või anna vanematele märku, et soovid kindlaks kuupäevaks tagasisidet, kas laps saab sünnipäevale tulla või mitte (R.S.V.P just seda tähendabki).

* Kutse peale tuleb märkida ka kontaktnumber või meiliaadress, mille kaudu saab osalemisest-mitteosalemisest teada anda ning vajadusel lisaküsimusi esitada.

* Kui nädal enne pidu ei ole veel teada, kes on peole tulemas ja kes mitte, helista võimalusel kutsutute vanemad läbi ning uuri ise, kas külalised saavad tulla. 

* Peopaiga valimisel arvesta sellega, et lapsevanematel oleks võimalikult lihtne ja mugav sinna ja sealt ära pääseda. Kui valid mängutoa, mis asub lasteaiast 15 km kaugusel ja sellises kohas, kus iga tööpäeva lõpus tekivad autoteedele ummikud, jääb palju lapsi just sellepärast tulemata, et vanemad ei viitsi tervet õhtut autos istuda.

* Sünnipäevapidu peaks lapse jaoks olema rõõmus sõpradega koos olemise ja mängimise pidu, mitte kingijaht! Märkides kutsele, et kingitus peab mahtuma ümbrikusse, paned sa väga paljud vanemad kimbatusse — milline oleks sobiv summa? Laps peaks rõõmu tundma iga kingi üle, mitte ümbrikut või pakki avades pirtsakalt teatama: “AINULT viis eurot?! Pähh!” Õpeta oma lapsele varakult tänulikkust ja viisakust ning siis pole ka probleemi sõprade ja sünnipäevakülaliste leidmisega!

Allikas: Naistekas