Kas jahid pahasid poisse, kes sind halvasti kohtlevad ning teed seda üha jälle? Või oled sa hoopis sisse võetud just nendest kuttidest, kes on juba suhtes? Või kardad sa hoopis endalt otse ja ausalt küsida, mida sa tahad? Või äkki arvad sa hoopis, et ühel ilusal päeval tulevikus kõik sinu ümber muutub lilleliseks?

Eelnevast selgub, et sa lihtsalt ei tea oma õiget väärtust. Tõde on aga selles, et inimloomusele omaselt on meil kaks kõige suuremat hirmu — üks nendest on arvamus, et sa pole piisav. Teine on hirm olla mittearmastatud.

See on aga põhjus, mistõttu sa oled vallaline või halvas suhtes seni, kuni sa ise seda suhtumist ei muuda. Iroonilisel kombel võid sa selles mõttemallis olla aastaid kinni, sest ühtegi tõelist meest ei tõmba naine, kes laseb end halvasti kohelda. Tõde võib küll alguses tunduda valus ning tekitada isegi protestimeelsust, ent pole mõtet kurjaks saada. Positiivseid muutusi saab teha ainult inimene ise.

2. Sa loodad liiga palju oma mehelikule energiale

Paljud edukad naised, kes töötavad arstidena, juristidena, ettevõtjate või juhtivtöötajatena ei suuda leida meest või hoida suhet, sest nendel puudub mehi köitev pehmus ja atraktiivsus. Iroonilisel kombel võib nende edu valem peituda hoopis sisemises ebakindluses iseenda suhtes, mis paneb neid aga pingutama, et olla edukas. See on justkui kompensatsioon tegelikele sisemistele puudujääkidele. Kusjuures probleem muutub hullemaks, kui ollakse lahutatud või üksikvanemad, sest nii kulub kogu aeg rabelemisele ning kogu elukorralduse ja ümbritsevaga hakkamasaamisele. Kogu seda tüüp naiselikkus, mis mehi köidab, kaob nii ära, mis tingib omakorda olukorra, kus mees ei näe enam enda nii-öelda toetavat rolli, mistõttu kaotab mees huvi. Muidugi kui mees ei otsi endale just emmet poputamissuhteks.

3. Sa lihtsalt ei mõista mehi

Naised, kes mehi mõistavad ja väärtustavad nende mehelikke külgi, oskavad nad end panna ka tõelise mehena tundma. Aga on ka variant, et liialt elus pettuda ja põletada saanud naised võivad mehed ka printsist konnaks muuta. Lihtsalt oma negatiivse aru ja olekuga. Mehed tegelikult soovivad anda endast naise ja suhte heaks kõik, kuid selleks tuleb neid piisavalt inspireerida. Niisiis tuleb mehes ilmsiks palju rohkem head ja hoolivust, kui proovida teda võimalikult palju mõista.

4. Sa kas proovid teda liialt muuta või ei aktsepteeri teda sellisena nagu ta on

Pole midagi ebaatraktiivsemat ühe mehe jaoks kui naine, kes proovib teha kohe muutma hakata. Kui mees proovib naisele muljet avaldada, aga naine proovib temast teha justkui mingi “projekti”, mida parandama ja korda tegema hakata, peletab see mehe kohe eemale. On mitmeid viise, kuidas see väljendub — näiteks kritiseerid sa tema riietusstiili, lauakombeid või hoopis tema hügieeni. Põhjus, miks naised seda teevad, tuleneb nende vajadusest olla hoolitsev, kuid enamasti ei tule see lihtsalt hästi välja ning tekitab rohkem halba kui head. Inimesed tahavad olla märgatud sellepärast, kes nad on või mida nad hästi teevad. Kui sa aga tunned, et sa saad mehes midagi muuta teda kritiseerides, mõnitades või kiusates, siis see peletab ta kindla peale hoopis eemale. Võid ka iseendalt küsida, kuidas sulle meeldiks, kui mees sulle samu asju ette heidaks.

5. Sa ei väärtusta piisavalt, mida mees sinu heaks teeb

Kui ühelt poolt on olemas naised, kes end väärtustada ei suuda, siis teisalt leidub ka väga enesekeskeid naisi, kelle arust on hoopis teised neile midagi võlgu ja ei pinguta piisavalt. Ei saa öelda, et seda tüüpi naised pole tänulikud, et mees nendega aega veedab ja neid väärtustab. Nad võtavad seda hoopis iseenesestmõistetavalt. On ka naisi, kes on mehega või lausa meestega suhtes ainult kingituste ja privileegide pärast. Seetõttu on vale arvata, et usaldusprobleemid on ainult naiste pärusmaa. Ka meestel võib usaldusprobleeme olla, kui nendega on käitutud ebaõiglaselt või neid on ära kasutatud. Teiste omakasupüüdlikult ärakasutamine ei ole meeste jaoks kohe kindlasti atraktiivne.

6. Sa ei jaga mehega oma andeid

Mehe anne on sind kaitsta ja toetada, mille üle mehed tunnevad uhkust, sest nad tahavad seda teha, riskides mõnikord isegi oma elu ja tervisega. Vanemad mehed, kes kaotavad elus sihi, võivad isegi langeda depressiooni, kannatada ärevushäirete all või surra enneaegselt, kui neil pole toetavat suhet. Üks hetk nad lihtsalt tunnevad, et nad ei ole enam vajatud.

Mis on aga need anded, mida naine saab mehega jagada? Naise olemuses on olla hoolitsev ja mhed hindavad seda väga. Kui tuleb aga välja, et sa ei ole loomult hoolitsev, siis võibolla oled rohkemv võtja kui andja. Positiivse ja tervisliku suhte mõte pole aga saamine, vaid just vastastikune andmine. Seetõttu tuleks endale selgeks teha, mida omalt poolt mehele pakkuda suudad, kuid samas ka jälgida, kas mees suudab samaga vastata. Asjad peavad olema tasakaalus.

7. Sa tekitad heade mälestuste asemel vaid draamat

Mehed vaatlevad maailma läbi loogika. Pidevalt millegi peale enda närviajamine on meeste jaoks enamasti koormav. Meestele meeldib hoopis enda väärtust näidata probleeme lahendades ja asju lihtsamaks muutes. Kui mees on kodus ja tööaeg on läbi, kipuvad nad olema vaoshoitumad ja muretumad ja nad ei taha tegeleda kõiksugu dramaatiliselt esitatud jamadega. Nii et tasub meeles hoida, et kui sulle meeldib tähelepanu, mida tüli üleskiskumisest saad, on kasu väga lühiajaline ja asi võib lõppeda hoopis halvasti.

8. Sa kas ei ehitanud üles usaldust või lõhkusid selle

Kui mees hakkab mõtlema oma tulevikule sinuga, peab ta nägema, et sa austad teda piisavalt ning oled talle toeks samal ajal kui tema on sulle. Igal väiksel poisil on soov ja unistus kasvada suureks ja olla kangelane ning hea mees. Tegelikult ta võib isegi oma elu ohverdada, et sind kaitsta. Mehe pühendumus on sügav ning vastutasuks ootab ta, et saaks sind täielikult usaldada ning et ka tema huvid ja tegevused oleksid sinu jaoks olulised. Mehed tuginevad tihti suhetes ka nii-öelda aukoodeksile. Kokkuvõttes on heal mehel kõrged standardid ning samuti peaksid need olema ka sinul, kui soovid temaga ühist tulevikku.

9. Sa proovisid mehe liiga kiiresti oma käpa alla saada

See võib üks suurimaid vigu, mida naised teevad ikka ja jälle. Peale esimest kohtingut ja suudlust või hoopis vahekorda hakkavad naised mõtlema, et nad on nüüd automaatselt suhtes. Tegelikult ei käi aga meeste jaoks need asjad nii kiiresti. See ei tähenda, et ta sinuga koos ei tahaks olla, kuid ta ei tohiks tunda, et on kuidagi aheldatud või puuri pistetud. Kui neil aga selline tunne tekib, avaldub nendest instinkt end vabaks rabeleda. Ei tasu nüüd ka liialt muretseda, sest mehed põhendavad end suhtele niipea kui on aru saanud, et oled seda väärt ja et ka sinul on midagi neile vastu pakkuda. Võtmesõna on järelikult siinkohal aeg ehk lase mehel sinu suhtes vaeva näha ning kui oled piisavalt tema jaoks väärt, näeb ta seda ning tuleb ise su juurde.

10. Sa ei inspireerinud teda piisavalt, et ta näeks oma tulevikku sinuga

Tõde on selline, et kohtinud pakuvad konkurentsi ja seetõttu tuleb ise palju vaeva näha. Nii mehed kui naised soovivad mõlemad olla kaaslasega, keda nad peavad parimaks. Suhte loomise eesmärgiks on ju leida enda kõrvale inimene, kes sind hindab, väärtustab, ning mis kõige tähtsam, sinust aru saab. See ei ole tegelikult nii keeruline kui paistab.

Allikas: yourtango.com