Juhtmeta tööriistad on vallutanud meie kodude varjualuseid ja kuure juba aastaid. See trend jätkub, vaikselt ja kavalalt koos tehnoloogia innovatsiooni ja tarbijate enesekindluse kasvuga võetakse aina enam kasutusele mitmekülgseid ja mugavaid akudel põhinevaid aiatööriistu.

Kuigi paljud aednikud eelistavad kütusel põhinevaid tööriistu nende võimsuse tõttu, on suur hulk inimesi võtnud kasutusele täiesti uudsed liitiumioonakuga aiatööriistad. Võrreldes varasemate akutööriistadega, on uued liitiumioonakudel põhinevad tööriistad teinud läbi suure arengu ning siin on mõned eelised.

Ei kaota võimsust

Kõik, kes on kunagi nikkel-kaadmiumakuga juhtmevaba seadet kasutanud, on kindlasti märganud olulist võimsuse langust aku elutsükli lõpus. Liitiumioonaku pakub võimsust, mis püsib algusest lõpuni sama. Ühtlase võimsusega saab oma töö kiiremini tehtud. Elukutselise aedniku jaoks võrdub aeg rahaga.

Mäluefekt

Vanematele NiCd-tüüpi akudele on iseloomulik nn mäluefekt. See tähendab, et akut ei saa teatud arvu laadimiste ja tühjenemiste järel enam täie mahtuvuseni laadida. Liitiumioonakud saab aga igast laetuse tasemest täiesti täis laadida ilma aku elemente kahjustamata.

Rohkem võimsust, väiksem kaal

Nagu mobiiltelefonide ja sülearvutite puhulgi, annab liitiumioonaku rohkem energiat, olles samal ajal kaalult kergem. Telefoni või sülearvuti kasutamisel ei pane me seda isegi tähele, aga professionaalse kasutajale, kes terve päeva juhtmevaba seadet kasutab, annab liitiumioonaku suure eelise.

Kui seade on kergem, avaldab see käsivartele ja kätele vähem survet ning väsitab keha vähem. Niimoodi suurenevad töötaja produktiivsus ja üldine heaolu.

 Kokkuvõtvalt on liitiumioonakul toimivad tööriistad:

• vaiksemad (ideaalne teha tööd näiteks pühapäeva hommikul ilma naabreid segamata), kergemad ja töötavad kauem kui kunagi varem

• Kõige uuemad väljaanded nagu EGO Power+ ei tee järeleandimist võimsuses.

• Akul põhinevad tööriistad ei saasta keskkonda ja nende vibratsioon on väiksem.

• Paljud aiatööd saab lahendada akul põhineva tööriistaga, alustades muru niitmisest kuni puutööde, heki pügamise ja servade niitmiseni (trimmerdamiseni) välja.

 Uus liikumine tööriistade soetamisel

Ettenägelikud ostjad peaksid arvestama liikumisega nn multitasking tööriistade poole. Idee seisneb selles, et sa peaksid ostma vaid ühe aku (või kaks) ning laadija, mis sobib kasutada laial valikul tootja valmistatud tööriistadel. See tähendab, et sa saad osta mitu vajalikku seadet ning vaid ühe või paar akut ja laadija. Kusjuures kaks akut võimaldavad tööd teha jätkuvalt pidevalt laetud vahenditega. Samal ajal kui üks aku on kasutuses, on teist võimalik laadida. Mitmed brändid pakuvad sellisel põhimõttel nimistut tööriistadest, mida saad kasutada. Näiteks hekilõikurid, muruniidukid, kettsaed, lehepuhurid ja murutrimmerid.

EGO Power+ liitiumioonakuga aiatööriistad

Maailmas enim tunnustust saanud ning auhinnatud liitiumioonakul töötava brändi EGO Power+ aiatööriistad seavad väljakutse bensiinimootoril põhinevatele tööriistadele.

EGO Arc Lithium 56 V aku energia kasutamist reguleerivad tarkvara ja mikroprotsessorid, mis optimeerivad akule parima tööjõudluse ja käitusaja. Aku on mõeldud kinnitamiseks seadme peale, nii et seade ei kuumene üle. Samuti hajutab Arc-tehnoloogia elementide jääkkuumuse laiali. Lisaks ümbritseb igat elementi Keep Cool™ tehnoloogiaga materjal, mis neelab kuumuse endasse ja säilitab elemendi optimaalse töötemperatuuri.

EGO aku laadimisaeg on üks tööstuse kiiremaid ning 360-kraadine õhuvool laadimise ajal tagab, et aku püsib jahe. EGO akud on täis laetavad isegi 30 minutiga.

Üks EGO aku sobib kõikidele EGO Power + tööriistadele. Pole midagi paremat kui bensiinimootori võimsus, ilma bensiinil põhineva tööriista käitlemisega seotud ebamugavusteta, säilitades sealjuures väikese ja kerge mootori.