Pärast Aleksandriga (1,5) kodus olemist on Liis tagasi Draamateatris, Gorki “Väike­kodanlaste” äsja alanud proovides. Liis (30) ütleb, et tal on vedanud. Pidevalt seotud "Pilvede all" seriaalivõtetega, ei ole tal kunagi tekkinud töölt eemal viibimise tunnet. “Teatritöö saabus meile kõigile õigel ajal. Sass on just nii vana, et talle tuleb teiste inimeste selts kasuks, tema maailm avardub. Varem muutus ta kurvaks, kui issi ja Magdalena (5) hommikul kodust välja läksid. Seepeale hakkasime temaga samal ajal õue minema.”

Lapsed on Liisule õpetanud eelkõige kannatlikkust. “Koos esimese lapsega tuli kerge šokina küsimus, millal peaks noor ema käima duši all. Teisega juba teadsid ja nautisidki oma kümmet minutit voolava vee all, mõnus!” naerab Liis ja lisab tõsinedes: “Selliseid asju rääkides mõtlen ikka, et äkki ehmatan ära need, kellel veel lapsi ei ole. Aga ega enne teagi, kui suur on see armastus, mida ei oska sõnadesse panna – nii et tahaks lausa pigistada neid mudilasi!”

Ikka on huvitav mängida seda mängu, kes kellega perekonnas sarnaneb. Nagu tunnistab end kärsituks Liis, on seda ka Magdalena. “Ja täna, kui Lena pani paika kogu pere päevakava, küsis abikaasa: huvitav, kellelt see joon pärineb…?” Oleks Liisul võimalik mõttejõuga midagi hommepäev korda ajada, teeks ta nii, et kõik lapsed siin ilmas oleksid terved ja hoitud, keegi ei tunneks nälga, oleks palju armastust. Kui Magdalena ja Aleksander on terved ja rõõmsad ja müravad, ongi Liisus juba suur tänutunne. 

Toimetas Kerttu Jänese