Ligi 300 eurot nädalase laagri eest on Kadri hinnangul päris palju maksta. Aga kuna ta laste mõlemad vanaemad on surnud ja ka vanaisad ei saa neid hoida, siis ega tal muud valikut pole. "Kui soovin, et lapsel oleks aktiivset tegevust õues, siis pean selle eest välja käima päris arvestatavaid summasid," ütleb ta.

Naise 9-aastane laps osaleb sel suvel viies laagris (4 laagrit Tallinnast väljas, 1 linnalaager Tallinnas) ja laagrite tasud kokku 945 eurot.
6-aastane laps osaleb sel suvel kahes laagris (1 laager linnast väljas, 1 linnalaager Tallinnas) ja laagrite tasud kokku on 285 eurot.

"Kui laager on tore ja kasulik, siis pole rahast kahju," tunnistab kahe lapse ema. "Aga on ka linnalaagreid, kus kasseeritakse 170 eurot nädala eest, lapsed istuvad laagripäeva alguses tund aega telefonides, kui oodatakse kõigi (sh treeneri) kogunemist, siis on 2 tundi trenne/tegevusi, siis järgneb lõuna, mille peab ise kaasa pakkima ja mille ajaks jäetakse lapsed sisuliselt jällegi kinnisesse ruumi telefonidesse. Lõunale järgneb taas paar tundi tegevust ja seejärel lastakse jällegi lastel niisama "vaba aja" sildi all istuda. Ilmselgelt ma sellesse linnalaagrisse oma lapsi sel aastal ei pannud."

*nimi muudetud