Unusta ära Hollywoodi filmidest pärinev ülimalt romantiline kliśee!

Liiga kerge on oma suhtele ebarealistlikult kõrged ootused seada. Enamik meist teeb seda. Ära eelda, et iga partneriga kahekesti veedetud hetk saab olema NII romantiline, et su kaaslane avab end sulle täielikult ning räägib sulle kirglikult kõikidest põlevatest tunnetest. Äkki oli tal hoopis kohutav päev ja tal pole õrna aimugi, mida sa parasjagu kuulda soovid?

Selle asemel, et end juba aegsalt pettumuseks valmistada (ja suure tõenäosusega ka vaidlusesse sattuda), unusta see ülim romantilisus ära. Pigem katsu lihtsalt üksteist ja hetke nautida.

Ära unusta ka päeval oma abikaasaga suhtlemist

Selles pole midagi nii rasket! See ei pea toimuma isegi näost-näkku. Sõnumite saatmine, naljakate piltide-videote jagamine või lõunapausil helistamine on armsad viisid üksteist meeles pidada. See hoiab sind partneriga lähedasena ning on lihtne viis enda kui ka partneri hea tuju tagamiseks. Kogu päeva vältel veidi suheldes ei tunne te kodus olles ilmtingimata vajadust otsekohe palju ja kõigest rääkida — seda rohkem aega jääb tegudeks.

Leidke teineteisele aega

Elutempo on paratamatult kiire. Selle tõttu on sinu kohustus seada oma suhe prioriteediks number üks. Kui sa ühel hetkel avastad, et on pühapäev ja sa pole terve nädal oma partneriga koos midagi teinud, siis lähedus on viimane asi, mida on õhus tunda. Võtke aega, et rääkida oma päevadest ja unistustest, teineteist kuulata, koos jalutama minna, lemmikfilmi vaadata või hommikul voodis tavalisest kauem üksteise kaisus pikutada. Seda kõike ilma lasteta, ainult kahekesi.

Üks kõige mõnusamaid viise lähedust nautida on panna lapsed magama, valmistada mõned head suupisted ja diivanil üksteise kaisus Netflixist sarja vaadata. Täiskasvanud võivad ju ometigi veidi kauem üleval olla.

Ära pelga intiimsuse planeerimist

Koos olemiseks aja plaaneerimises ei ole mitte midagi ebaromantilist, ebaspontaanset või kummalist. Vastupidi, see on väga romantiline, sest näitab teisele, et hoolite üksteisest piisavalt palju, et leida hetk ka omavahel olemiseks.

Üks hea viis suhtes särtsu hoidmiseks on korraldada kohtinguid. Mõni paar teeb seda lausa igal reedel, näiteks kinos, söömas või bowlingus käies. Teised kasutavad ära oma lõunapause kui võimalust koos söömas käia. Kõik, mis teil lähendab, sobib! Ka hommikul koos varem ärkamine ja jooksma minemine sobib kohtinguks. Korraldage kohtinguid näiteks kordamööda, nii jagub üllatus- ja andmisrõõmu.

Olge sõbrad

Öeldakse et suhe ei lõppe mitte armastuse, vaid sõpruse puudumise pärast. Kellele ei meeldiks oma sõpradega aega veeta ning kas pole mitte imeline, kui meie partner ongi meie parim sõber. Sõpradele meeldib ometigi koos aega veeta, neil on sarnased huvid ja tihti nõustutakse sõbra puhul ka asjade suhtes, mis endale niiväga meeltmööda pole. Sa ju lähed sõbraga ka siis kunstinäitusele, kui ise just selle stiili suurim austaja pole.

Sõbrad käivad koos väljas ja kuulavad üksteist. Nad kaitsevad alati üksteise seljatagust ja austavad teise seisukohti. Abielu muudab inimesed tihti liiga mugavaks ja isegi ülbeks. Kui tegemist oleks su sõbra, mitte abikaasaga, siis sa ei mõtleks kunagi: „Mind ei huvita üldse, mida sina asjast arvad ja ma kavatsen ainult endaga arvestada.”

Allikas: mother.ly