Kui sa oma abielus skoori pidama hakkad, siis jääd sa alati kaotajaks. Abielus ega suhetes ei saavutata kunagi 50/50 olukordi. Ja kui sul on meeles iga argument, mis sulle ei meeldi ja see, kes selle või tolle vaidluse võitis või kaotas, siis paistab, et sa oled oma suhtes millegi pärast pahane ja otsid oma pahameelele ja pettumusele kinnitust.

Lase pigem asjadel minna, elu pole kunagi täielikult õiglane ja aus, ning kindlasti on kordi, kus ka sina oma partnerile liiga oled teinud. Aga kui sinu suhe on täiesti ebavõrdne, siis aastatepikkuse enese haletsemise asemel tee sellele lõpp.

Jätad ennast unarusse

Abielu nõuab alati ohverdusi ja kompromisse, aga enda vajaduste niong oma vaimse ja füüsilise tervise eest eest hoolitsemine on märk õnnelikust, mitte isekast abikaasast.

Parim kink, mis sa kellelegi teha saad, on sinu enda isiklik areng. Ma olen seni oma abikaasale öelnud ’Kui sina minu eest hoolitsed, hoolitsen mina ka sinu eest.’ Nüüd ma ütlen, ’Ma hoolitsen enda eest sinu jaoks, kui sina hoolitsed enda eest minu jaoks.’

Väldid probleemidega tegelemist

Need on just need olukorrad, mis nõuavad selgitamist, aga sa ei tee seda. Need olukorrad, kus sa tahaksid midagi öelda, aga sa ei tee seda. Need olukorrad, kus sa tunned, et midagi on valesti, aga sa otsustad neid tundeid ignoreerida. Need hetked, millest sa kõrvale hiilid ja väldid neile otsa vaatamist. Kui me oleme alati ’õnnelikud’, siis arvatavasti väldime me tegelikult kõiki olulisi probleeme.

Kergem on ju teeselda, et abielus on kõik hästi ja et sa oled hea naine ja et lõpuks saab kõik korda, on nagu vanasti? Tegelikult on siiski parem probleemi juurteni jõuda. Mõnikord tuleneb meie õnnetusetunne varjatud pahameelest, mida me partneri peal passiiv-agressiivselt välja elame.

Mõnikord tuleneb meie õnnetusetunne vääriti käitumise ja ebaterve suhte aktsepteerimisest, lihtsalt et olla hea naine. Ja mõnikord oleme oma abielus õnnetud asjade pärast, millel pole meie abieluga midagi pistmist.

Väikesed muutused mõttemustrite kohendamiseks mõjuvad isiklikule heaolutundele. Ja usu mind, endist õnnetut abikaasat, enda õnnetunde üle kontrolli haaramine on kõige parem ja tervislikum asi, mida enda ja oma abielu heaks teha saad.

Jaga
Kommentaarid