Valgustatud taimelehed rahustavad last ja mõjuvad talle positiivselt

Peale selle, et taimevalgustid on silmapaistvad sisekujunduselemendid ja mõjuvad mõnusa öövalgustina öösel näiteks lapsele, kes pimedas magada ei taha. On ka teaduslikult tõestatud, et kui taimelehte valgustada, tekib fotosüntees ja selle tagajärjel tekib erkroheline klorofülli valgus. See omakorda rahustab ja mõjub positiivselt. Miks muidu on tore käia kevadeti looduses, kui puulehed on värsked ja päike paistab neile peale, muutes need erkroheliseks. See mõjub alati värskendavalt ning tekitab sisemise rahu ja hea tuju. "Meie taimevalgustid valgustavadki lehte altpoolt, mis tekitavad sama efekti ning muudavad selle erkroheliseks, mis selle positiivse mõju tuppa toob," selgitab SU Valgus taimevalgustite looja Urmas Sarapuu.

Urmas soovitabki valmistada taimevalgusti praegusel ajal kodus ise ja käepäraste vahenditega, näiteks taskulampide või jõulutuledega.

Ise tehtud, hästi tehtud

Kui õiget taimevalgustit pole käepärast, soovitabki Sarapuu lapsed kampa võtta ning käepäraste vahenditega taimed valgustada. "Paljudel on kindlasti kodus taskulamp või mõni väike valgustav asi," juhendab ta. "Teine variant on kasutada jõuluvalgustust. Aga siis peab olema väga ettevaatlik, et taimele mitte vett kallata, muidu võib tekkida lühis." See on soodne viis tekitada lastetoas või miks mitte ka mõnes muus ruumis hubast ja mõnusat valgust.

Et suurendada taimede kasulikku mõju ja teha koos lastega põnev valgusti ning vaadata, kuidas valgus taimede lehtedega mängib, on tore idee valgustada toataimed, et need toodaks rohkem klorofülli ja täidaks oma hea energiaga kogu toa.

Jaga
Kommentaarid