Kose vallas Gaia kooli Harmi individuaalõppekeskuses on lapsi 18, 1. klassis 6.

JA VEEL KÜMME TÄNASE PÄEVA KANGELAST!

Marie läheb Haapsalu linna algkooli. Vanem vend kevadel juba lõpetas selle ja õde alustab siin 3. klassi, nii et kõik on tuttav. Kohe-kohe hakkab legendaarses koolihoones kauaoodatud remont. Pärast esimesi koolinädalaid aitavadki pered kõik vajaliku kolida Haapsalu põhikooli vanasse õppehoonesse, kus Mariel möödub esimene kooliaasta.

Haapsalu linna algkoolis on õpilasi kokku 290, 1. klassides 40.

Mirelle

Puurmani mõisakool, kus Mirelle õppima hakkab, näeb välja nagu printsessiloss – suure paraadtrepi ja tornikestega. Tüdruku koolitee viib läbi mõisapargi, kus on vanad väärikad puud, palju-palju vesiroose, saared ja sillakesed. Vahetult enne kooli õppis Mirelle, kuidas keeta makarone, sest juba esimestel koolipäevadel peab ta üksi jääma. Üle kõige maitsevadki Mirellele makaronid – niisama, ilma mitte milletagi.

Puurmani mõisakoolis on 82 õpilast, 1. klassis 8 last.

Ciaran Lucas


32. keskkoolis alustav Ciaran räägib Mauritiuselt pärit isaga inglise keeles, emaga eesti ja koer Miloga koerte keeles. Mida tal koolis veel õppida on, seda näitab aeg. Kool on mõnusasti kodu ligidal ja naabripoisid juba ootavad ees.

Tallinna 32. keskkoolis on ­kokku 1135 õpilast, 1. klassides 78.

Kamilla


Aegviidu koolimajja sisenedes tekib tunne, nagu astuksid maal vanaema juures tikripõõsaste vahelt tuppa. Õpetajad tunnevad kõiki lapsi ja vanemaid. Kamilla pere kolis Aegviitu alles kevadel – just selle­pärast, et tüdruk saaks selles toredas pisikeses koolis käia.

Aegviidu koolis on 74 õpilast ja 1. klassis on tänavu üle aegade rekordarv lapsi – 13.

Romet


Rometi kooli valikul oli tähtis kodu lähedus ning et kool oleks väike ja armas. Seda kõike pakub Rakvere põhikool. Kodus on Rometil minisiga Paavo, kes on paras pahandusemeister, ja maakodus kanad-kuked. Detsembris sünnib väike õde või vend ka.

Rakvere põhikoolis on kokku 215 õpilast ja 1. klassis alustas 24 last.

Margaret


Pisike Sillaotsa kool asub Margareti uue kodu ligidal. Koolis on palju ringe ja trenne, kuid Margaret tahab ka Tartu Laulupesas edasi käia. Pere alles kolis Haaslava külla Sillaotsa lähedale, varem elasid nad Tartus. Pikalt sai kaalutud, kas suur kool linnas või väike maal. Peale jäi Sillaotsa!

Sillaotsa koolis on kokku 192 last, 1. klassis 21 õpilast.

Henri


Henri koolivalik oli lihtne – ema küsis, kas ta soovib minna Viljandis suurde kooli või Viiratsis väiksesse kuueklassilisse. Henri kindel valik oli Viiratsi. Kool on kodule nii lähedal, et ema saab kahe väikese vennaga aknal lehvitada, kui Henri rattaga mäest alla tuhiseb ja kooliuksest sisse lipsab. Eelkoolis sai Henri käia täpselt korra, edasi tuli eriolukord. Aga Henri on juba isegi väga tark ja tubli, kodus praeb muna ja sepikut.

Viiratsi koolis õpib kokku 67 last, 1. klassis 11 õpilast.

Isabel ja Lauren


Need kaks tüdrukut lähevad segi kõigil peale emme, isegi issil vahel. Seega tuleb kooliskäimine põnev. Saku gümnaasiumi toob kaksikud hommikul emme, kes töötab siin õpetajana, koju lähevad nad omal käel. Ise oskavad nad juba küpsetada pannkooke ja teha küpsisetorti, nii et nälga ei jää. Isabeli ja Laureni klass alustab rahva­tantsuklassina, lasteaias tegid nad võistlustantsu.

Saku gümnaasiumis on 1430, 1. klassides 126 õpilast.

Mirtel


Mirtel on pikisilmi oodanud Vaida põhikooli minekut. Kool asub kodu lähedal ja siin on käinud ta ema, praegu õpib selles koolis suur vend ja pisike vend hakkab samuti siin käima. Ja ema töötab siin õpetajana. Koju jääb ainult väike valge küülik Kiki.

Vaida põhikoolis on õpilasi 154, 1. klassis 21.