Mis siis on selle aasta Briti laste lemmikute seas (ja ilmselt peagi, kui mitte juba, ka Eestis?) Toome kümme laste lemmikut sinuni koos testijate ja nende vanemate selgituste ja vanusesoovitustega.

Anna artikli lõpus kindlasti ka oma hääl küsitluses, kui palju plaanid iga lapse puhul jõulukingile kulutada sel aastal!

1. Little Live Pets kakav flamingo (umbes 50 €)

Vanusele: 4+ | Sobivaim: 6+

Interaktiivne flamingo kakab oma spetsiaalset toitu oma erilisse potti ja laulab laulu, kui tal on häda. Tal on ka viimase lause salvestusfunktsioon, mis võimaldab panna ta kordama just öeldut. Testinud lapse ema sõnul see muidugi 342. kuulamisel enam naljakas kõik pole, ent tütar arvab, et see on heaks asenduseks päris-lemmikule.

2. Little Tikes First pesumasin-kuivati (umbes 50 eurot)

Vanusele: 2+ | Parim vanusele: 3

See pole ainult pesumasin, vaid sel on ka tsentrifuug ja kuivati! Liikuvate osakesetega pesumasinal on ka helifunktsioonid, mis võimaldavad väiksel inimesel ema tegevusi igati matkida ja oma nukkude riided "pesta". Komplektis on ka pesu- ja loputusvahendi pudel ning pesukorv.

3. Power Treads rada ja roomikud, u 25 €

Vanusele: 5+ | Parim vanusele: 6-7
2 x AAA patareid (pole kaasas)

22-osaline rada ja igale pinnasele sobivad roomik-sõidukid on iga väikse poisi ajasisustus tundideks. Masinatele saab kinnitada pimedas helendavaid kleepekaid ja panna need ka roomama mööbli ja radade vahel, nii et kodust saab hiiglaslik mänguväljak, mis pakub tegevust tundideks. 7-aastase testija sõnul nautisid nemad vennaga fantaasiamängu, kus masin on tulnuk-koer. Olemas on ka kõndiv roomik, mis uskumatuid takistusi ületada oskab.

4. Designafriendi nukud, u 35 €

Vanusele: 3+ | Parim vanusele: 5-6

Saa tuttavaks 45-sentimeetri pikkuse Designafriend nukuga, kes on ette nähtud tantsima. Tema keha on kallistusteks piisavalt pehme, tema käed ja jalad liiguvad ja juuksed on soengusse sätitavad, nagu soovid. Tal on pikad ripsmed ja juuste pehmus sarnaneb päris juustele. 5-aastase Roselyni ema sõnul meeldis tütrele seda nukku teistest enam kaasata oma tegevustesse. Iga nukuga on kaasas ka aksessuaare ning valikus on erinevate juukse- ning nahavärviga nukke, et su laps leiaks just endale sobivaima kaaslase.

5. Smoby Chef nurgarestoran, u 150 eurot

Vanusele: 3+ | Parim vanusele: 5
Patareid: 1 x CR2032 (komplektis kaasas)

Kohandatava kõrgusea miniköök/kohvik pakkus testijaile tundideks mängulusti. "See on super. parim mänguköök, mida me kohanud oleme ja seal on nii palju realistlikke asju, millega mängida. Ka kõik kaasasolevas asjad on hoolikalt läbi mõeldud: makaronid muudavad soojas vees värvi, et näida keedetud, porgand on hakitav ja pitsakatet on võimalik vahetada. Ja kraanist tuleb vett ka, kui kraanikaussi seda lisada ja kassaaparaadist tulevad ka päris tšekid, nii et kodune restoran võib uksed avada. Toode on päris suur küll ja nõuab ka ise kokkupanekut, ent mida paremat ka mõnusal jõulupäeval teha, kui perega meisterda?

6. Lego Super Mario seiklused Mario rajaga, umbes 50 eurot

Vanusele: 6+ | Parim vanusele: 8+
Patareid: 2 x AAA patareid (pole kaasas)

Uus Super Mario Lego komplekt toob Maria seiklused videomängudest välja ja ühendab need Lego-lustiga! Kõlar mängib Mario tunnusmuusikat ja Mario-nuku silmadeks on väiksed LED-ekraanid, mis näitavad ta emotsioone. Eesmärgiks on ehitada Mario-rada ja teenida virtuaalmünte, kui ta rada mööda kolab. 8-aastase Alfie sõnul on parim osa see, et ehitada saab erinevaid radasid ja kuigi teda kurvastas paberjuhendi puudumine (see on olemas tasuta äpis, mille abil ka münte koguda), mängis ta sellega 2 tundi jutti. "See teeb ka ägedaid hääli. Ma räägin sellest oma sõpradele ka!" on ta kindel.

7. Froggit lauamäng, u 25 €

Vanusele: 6+ | Parim vanusele: 7-99

See on vahva lauamäng kogu perele. Mõte on selles, et sa pead oma konnakese esimesena vesiroosilehti mööda teisele poole saama, ilma, et teine mängija su teele jääks või kalad su tagasi algusesse saadaks. Sa võid seda mängida kiirelt ja vihaselt või ka strateegiliselt teisi oma käikudega hulluks ajades ja nende teed blokeerides. "See on lahe mäng," kinnitab 7-aastane Archie. "Mulle meeldis püüda oma venda edestada suuri kalu liigutades ja ma tahan, et mu sõbrad tuleks külla seda mängima." Mängul on kaks taset - algaja ja ekspert ja see sobib kahele kuni kuuele mängijale.

8. Hatchimals Pixies kristall-lendurid, u 35€

Vanusele: 5+ | Parim vanusele: 6
Laetava akuga

Hatchimals Pixies' sai tiivad! 25-sentimeetrist nukku on võimalik oma kätega juhtida (on ka automaatne peatamine, kui nukku katsud). "Algus oli rabe, aga kui sain selle selgeks, on see väga lõbus! Ma armastan teda, ta on maagiline! Ja me ei pea patareisid vahetama, vaid teda saab laadida!" on 6ne Lucie rõõmus. Tüdruku ema lisab: "Ta oli väga põnevil, kui nukk esimest korda kauem lendas. Talle meeldis tema järgi joosta ja püüda ning seda aina uuesti ja uuesti teha."

9. Lamaze 3 in 1 Airtivity keskus, u 70 eurot

Vanusele: 6+ kuud | Parim vanusele: 1-2 aastat
Patareid: 4 x C 1.5V (pole kaasas)

Õhutoimeline beebi aktiivsuskeskus kõlab lõbusalt, kui vana sa ka poleks. Meretemaatikal baseeruv keskus sobib nii lauana kui põrandal kasutamiseks. 1,5-aastane Lottie (ja ta suuremad õed-vennad) nautisid väga lendlevate loomakeste püüdmist," sõnab testija ema.

10. Suur dinosauruste uurimiskeskus, umbes 79 €

Vanusele: 4+ | Parim vanusele: 8+

See ilus mängukomplekt viib seiklema Amazonase metsas asuvasse peidetud sauruste-maailma. Palju annavad kujutlusvõimele ruumi vaateplatvormid, pöörlev kraana ja vints, avanevad väravad ja liikuvad redelid ning püünis. Tulistavad kahurid olid testija Matthew jaoks tõeline hitt: "Mulle meeldis, et sain seda ehitada." Komplekti kuulub dinosaurusteuurija nukk, mitu saurust ning palju väikseid osakessi binoklitest mobiilini.

Jaga
Kommentaarid