Kellele ei meeldiks korras kodu. Aga vähemalt esimesel lapse eluaastal ei ole see miski, mille pärast stressata. Muidugi veedad sa varasemast enam aega kodus ja iga pisiasi kipub keerulisemal päeval närvi ajama, aga kui on päevasid, mil laps on viril ja sa ei soovi tegeleda ka koristamisega, siis nii olgu! Ära pelga ka koristajat kutsuda või andagi see töö mehele, kui see varem ka nii olnud pole.

2. Kaal

Muidugi tahaksid sa kõik kogunenud lisakilod maksimaalselt kiiresti maha raputada: aktiivsematel emadel lähevad need ka ise justkui võluväel, ent kui sina nende seas pole, siis ära selle pärast kindlasti ka stressa. Pole aus oma kehalt oodata, et 9 kuuga järjest kasvanud kaal võluvitsa viibutuse järel kuuga kaob: anna oma kehale aega kohaneda kõigi nende muudatustega ning ära võrdle end teistega. Tähtsaim on, et sööksid ja jooksid tervislikult ja liiguksid ja puhkaksid, et lapsele oleks jaksu pühenduda. See on tähtsaim!

3. Romantika

Kui tunned, et sa pole valmis esimese aasta jooksul oma last ka mõneks tunniks kellegi hoolde jätma, siis ära tee seda. Su kallim ei hindaks kindlasti õhtusööki ja kinokohtingut üle pika aja, mil sina ninapidi telefonis muretsevalt lapse hoidjat pidevalt kontrollid ja ärev oled. Parem oodake veidi.

Romantikat võite kodus ka teha, kas või tunnike kaisus hea filmi seltsis kahekesi veeta ja miks mitte keset pühapäeva, mil sina veel jaksad ja laps magab pikka und.

4. Sotsiaalne elu

Muidugi ei taha sa kogu oma eelnevat elu sinnapaika jätta, ent ilmselt tajud ühel hetkel jõuetust lapsega kuskile minna ja ei talu mõtet temata sinna minna. Olgegi siis kodus! Su tõelised sõbrad ei kao kuskile, kui aastake eemal oled ja hoopis muul hetkel kas või virtuaalselt nendega suhtled - hetkel pead oma ilmselt oma päevakavas arvestama liiga palju uuega, et miskit vana sinna lihtsa vaevaga mahutada ja kui su ellu hoopis sobib see paartund, siis naudi sedagi, aga lepime kokku, et muretsemata ja nii, et vähesest ajast saaks su tassi palju.

5. Tähtpäevad

Sa pole hästi maganud, tunned end pidevalt väsinult, siit-sealt on keha alles tuikamas ja tunda andmas ja selle kõrval piitsutad veel ennast, et unustasid kellegi sünnipäeva? Ära tee seda! Vahel on väga okei olla liiga väsinud ja uimane ka selleks, et 30-sekundiline õnnesoovikõne teha. Ka sünnipäevalaps ei pahanda kindlasti, kui alles järgmisel päeval talle helistad ja ehk on siis temalgi hoopis mugavam ja rahulikum vestelda.

Allikas: Momjunction.com

Jaga
Kommentaarid