Rain põeb nahahaigust ihtüoos, mida nimetatakse ka kalasoomustõveks. Haiguse tõttu on väikese lapse naha sarvkihi rakkude uuenemine kiirenenud või on aeglustunud nende irdumine. Kahjustunud nahka ei ole võimalik terveks ravida, kuid haigust saab kontrolli all hoida järjepideva õige nahahooldusega.

Kuigi Eesti Haigekassa kompenseerib kuni 16-aastasele lapsele kalendriaastas kuni 13 liitrit nahahooldusvahendit, siis paraku Raini nahale riigi hüvitatav kreem ei sobi.

Väike Rain põeb haiguse raskekujulist vormi ning vajab nahahoolduseks hulgaliselt erinevaid kreeme, õlisid, salve ja silmatilkasid. Kõik see nõuab perelt igapäevaselt suuri väljaminekuid, mida haigekassa kahjuks ei kata. Rainil on kõike seda aga väga vaja.

TÜ Kliinikumi Lastefondi ja Südameapteegi heategevuskampaanias saab Rainile ja teistele abi vajavatele lastele detsembrikuu jooksul väga lihtsalt annetusi teha kõigis Südameapteekide kassades või e-apteegis, valides annetuse summa (2, 5 või 10 eurot), mis lisatakse ostukorvi summale. Südameapteek lisab kuu lõpus kogutud summale omalt poolt veel 2500 eurot.

Südameapteegi müügijuhi Evelin Härma sõnul on jõulud traditsiooniliselt aeg, mil toetada neid, kel abi väga tarvis. Seepärast kogutakse koostöös TÜ Kliinikumi Lastefondiga haruldase haigusega laste toetuseks raha juba viiendat jõulu järjest. „Südameapteegi jaoks on inimeste tervis südameasi ja apteekri eriala valinud inimeste süda õiges kohas. Koos oma heade klientidega saame teha haigetele lastele ja nende vanematele jõuludeks südamliku kingituse, mida nad kõige enam vajavad,“ lisab Härma.

TÜ Kliinikumi Lastefondi toetusjuht Eveli Ilves on siiralt rõõmus, et Südameapteek teeb fondiga juba mitmendat aastat koostööd. „Haruldaste haigustega laste ravi, kui see üldse võimalik on, on tihtilugu väga kallis ja üldisest ravirahast selleks sageli vahendeid ette nähtud ei ole. Heade partnerite, püsiannetajate ja jõulukampaaniate toel saame üheskoos anda raskelt haigetele lastele ning nende peredele lootuse ja kindlustunde,“ ütleb Ilves.

Tee oma jõuluannetus siin.

Jaga
Kommentaarid