Jõuluvanade kongressil esinesid tervitustega Soome, USA, Uus-Meremaa, Austraalia, Venemaa ja Jaapani jõuluvanad, anti lühike ülevaade maailma jõulutraditsioonidest ning toimus jõuluvanade ansambli muusikaline etteaste. Kongress on üks tähtis osa pikemaajalisest kampaaniast, mis Tallinnast alguse sai - UNICEF-i kogutud annetuste lõppsumma selgub 2021. aasta esimese kvartali lõpuks.

Kongressil tervitasid jõuluvanasid ka Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ja WHO peateadlane, doktor Soumya Swaminathan Yadav. Kõlvarti sõnum oli konkreetne: “Jõulud ei jää sel aastal ära. Seniks kui peame meeles, et jõulud on aeg, mil saame üle erimeelsustest ja toetame üksteist.”

Doktor Soumya rõhutas, et tänased ettevaatusmeetmed aitavad meil järgmisel aastal nautida rohkem üksteise lähedust. “Seniks palun, et igaüks peab kinni käte pesemise reeglist, kannab maski ega kohtu inimestega kui tunneb end haigena. Jõulude tähistamisel saab olla innovaatiline, mida tõestab ka see kongress,” ütles Soumya.


Eestist on viimase üheksa kuuga kujunenud Euroopa virtuaalsündmuste keskus, mille tipphetkeks oli ÜRO Julgeolekunõukogu istungite edukas läbiviimine, maailmas püüdis pilke ka virtuaalne laulupidu. Nüüdseks Saku Suurhalli kerkinud Euroopa suurimas virtuaalstuudios võõrustati muuhulgas Euroopa kosmosenädala sündmuseid.

Ülemaailmse ürituste korraldamise kaubamärgi Global Virtual Solutions konsortsiumi kuuluvad Tallinna linn, Royal Experience, Eventech, Miltton, Cisco Systems, TwoOne, Minu Rada, ProLab, Valge Klaar, Telia, Futuruum, Sorainen, Digiscope ja VOK DAMS.

Global Virtual Solutionsi eestvedaja Lehari Kaustel ütles enne üritust, et kongress tõestab jõulude kui traditsiooni südikust igas olukorras. “Loodan, et tuhanded jõuluvanad 102 riigist kasutavad seda võimalust, et öelda maailmale - jõulud pole kuidagi tühistatud. Ükski viirus ei murra jõuluvaimu ega -meeleolu. Hoiame üksteist ja osutame abi nendele, kes seda vajavad,” lisas Kaustel.